Chilli Napisano 3 marca 2020 Napisano 3 marca 2020 Ok, będę ostrożniejszy w formułowaniu treści Czytałem o Twoich zmaganiach. W tym konkretnym przypadku, gdyby Koledze udało się podłączyć gramofon pod inny wzmacniacz wiele by się wyjaśniło, ewentualnie w która stronę iść. Akurat przy gramofonach to dość częsta przypadłość, jednak zazwyczaj przyczyna bywa prozaiczna i przy zdiagnozowaniu dość prosta do wyeliminowania. Dobrym przykładem są Twoje zmagania i jak już wiesz kluczem jest diagnoza i ewentualnie eliminacja potencjalnych przyczyn. Pozdrawiam Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 marca 2020 Napisano 3 marca 2020 11 minut temu, Chili napisał: i jak już wiesz kluczem jest diagnoza i ewentualnie eliminacja potencjalnych przyczyn. Święta racja , ostatnio kolega się skarżył na przydźwięk sieciowy , nawet go zlokalizował / lodówka/, i z uporem maniaka podłączał sprzęt pod coraz droższe listwy z filtrami ,by się buczenia pozbyć. Byłem u niego , przytargałem swoją prototypową listwę na jednym filtrze Schaffnera i .... nie podłączyłem do niej sprzęt, tylko lodówkę Bo to ona siała i jest spokój. Należy eliminować przyczynę, a nie tylko leczyć poszkodowanych , przynajmniej w audio Odpisz, cytując
Chilli Napisano 3 marca 2020 Napisano 3 marca 2020 A wiesz, Zuch z Ciebie , to najlepszy przykład, jak trzeba mieć otwarty umysł by próbować niekonwencjonalnych rozwiązań. Przyznam, że nie wiem czy bym na to wpadł. Miejmy nadzieję, że u Kolegi będzie łatwiej Odpisz, cytując
Recommended Posts