Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ok, będę ostrożniejszy w formułowaniu treści ;)

Czytałem o Twoich zmaganiach. W tym konkretnym przypadku, gdyby Koledze udało się podłączyć gramofon pod inny wzmacniacz wiele by się wyjaśniło, ewentualnie w która stronę iść.

Akurat przy gramofonach to dość częsta przypadłość, jednak zazwyczaj przyczyna bywa prozaiczna i przy zdiagnozowaniu dość prosta do wyeliminowania. Dobrym przykładem są Twoje zmagania :)  i jak już wiesz kluczem jest diagnoza i ewentualnie eliminacja potencjalnych przyczyn.

Pozdrawiam

Napisano
11 minut temu, Chili napisał:

i jak już wiesz kluczem jest diagnoza i ewentualnie eliminacja potencjalnych przyczyn.

Święta racja , ostatnio kolega się skarżył na przydźwięk sieciowy , nawet go zlokalizował / lodówka/, i z uporem maniaka podłączał sprzęt pod coraz droższe listwy z filtrami ,by się buczenia pozbyć. Byłem u niego , przytargałem swoją prototypową listwę na jednym filtrze Schaffnera i .... nie podłączyłem do niej sprzęt, tylko lodówkę :) Bo to ona siała i jest spokój. Należy eliminować przyczynę, a nie tylko leczyć poszkodowanych , przynajmniej w audio :) 

Napisano

A wiesz,  Zuch z Ciebie ;) , to najlepszy przykład, jak trzeba mieć otwarty umysł by próbować niekonwencjonalnych rozwiązań. Przyznam, że nie wiem czy bym na to wpadł.

Miejmy nadzieję, że u Kolegi będzie łatwiej ;)