Tomek Steczyński Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 witam wszystkich na forum mam parę pytań i proszę o pomoc docelowo chciałbym mieć taki zestaw (brakuje mi amplitunera, odtwarzacz blu ray, i głośników frontowych) link: https://zapodaj.net/4d9de8a77aec8.jpg.html nie wiem czy wszystko jest tak jak powinno być podłączone i wszystko będzie do siebie pasować ,więc jeśli jest coś nie tak proszę o opinie lub sugestie. wszystko będzie stało koło siebie więc wole mieć wszystko na kablach niż przez łączność bezprzewodową. dodam żę nie jestem jakimś koneserem czystego dzwięku i nie będę słuchał na cały regulator bo by mnie sąsiedzi zjedli pokój 18 m2 , 60% muzyka (klubowa) - 40% film pytanie 1 czy amplituner yamaha MusicCast RX-S602 będzie pasował do głośników magnat monitor supreme II 1002 ? (w salonie hi-fi facet powiedział mi że nie zna fizycznych parametrów tych głośników i mi nie doradzi.) pytanie 2 wybrałem taki amplituner ponieważ jest slim (wysokość 11 cm) mam taką szafkę rtv link : https://zapodaj.net/d02557020ddd9.jpg.html i już raczej jej nie zmienie specjalnie pod amplituner, za duże koszta dla mnie. (nie przewidziałem tego) facet w salonie hi-fi powiedział że amplituner nie może stać w szafce która nie ma przynajmniej 15 cm wolnej przestrzeni nad amplitunerem a u mnie będzie 8 cm. Moja szafka jak widać na zdjęciu ma plecki z płyty i brak boków z płyty. czy naprawdę te amplitunery tak się grzeją że grozi to przegrzaniem ? co myslicie zeby nad pułką zamontować wiatraczek/wentylator 12v z z termikiem który by się właczał gdy podniesie się tam temperatura i rozdmuchiwał ciepłe powietrze nad amplitunerm na boki, czy to coś da i rozwiąże problem. pytanie 3 yamaha MusicCast RX-S602 czy yamaha MusicCast RX-S601D są w podobnej cenie który wybrać,według mnie ma podobne parametrym ale może jest w nich jakiś szczegół i jeden z nich będzie lepiej pasował do mojego zestawu ze zdjęcia ? z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi i rady pozdrawiam tomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Model z dopiskiem D ma po prostu radio dab w komplecie. Dźwięk jaki uzyskasz w tym połączeniu będzie bardzo mięsisty. Mocny. Kinowy. Całkiem nie głupie połączenie chodź za amplituner dajesz dużo więcej niż za kolumny. Zapytam odwrotnie , skąd pomysł na slim? Bo zapewne tu tkwi szkopul. Magnat to tanie a dobre kolumny. Ewentualnie heco victa 702 albo trochę drożej tannoy 7.4 Pozdrawiam i zapraszam na odsłuch i po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Steczyński Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 wybór amplitunera opisałem w pytaniu 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 No ok. Pamiętaj że sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzony sprzęt w wyniku przegrzania. Rozumiem cię. Nie ty pierwszy wkopales się w szafkę RTV nie do RTV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Steczyński Napisano 9 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2020 jeszcze mam dylemat bo w innym sklepie powiedzieli mi ze te głosniki moga być za słabe do tego amplitunera co ty o tym myslisz ? lub ktoś z was na forum ? dzieki z góry za odpowiedz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2020 Udostępnij Napisano 10 marca 2020 Ktore głośniki? Magnat 1002? To prawda z tym że paranoja kupowac do nich drogi wydajny wzmacniacz skoro one są tanie. To model bardzo basowy i ok nie zostanie on wysterowany na 00% ale i tak pokaże już swój charakter. Stąd moje inne propozycję. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts