Motylferbi Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Siemanko! Doradzcie mi, prosze.. Posiadam wzmacniacz stereo NAD 356 z wbudowanym DAC pod ktory mam podlaczony Chromecast Audio ktory wykorzystuje do Tidala. Mam tez TV Samsung UE65NU8072 ktory ma tylko wyjscie audio cyfrowe. Chce go podlaczyc do wzmacniacza I tu pojawia sie moje pytanie. Czy zakupic np drugi Chromecast audio i podlaczyc TV do niego a od niego mini jack --> 2xRCA? Czy lepiej zamiast niego kupic jakis konwerter z wyjsciem 2xRCA do ktorego podlacze TV optycznie? Co bedzie mialo lepsza jakosc dzwieku? Chce przeznaczyc na to okolo 150 zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Rozuiem że TV chcesz podłączyć nie dla mjzyki tylko żeby mieć lepszy dzwięk z TV podczas ogladania? To taki Fioo nowy Ci wystarczy za 120 zł. A jak chcesz lepiej to używany Cambridge DAC 100 za 500 zł albo Musical Fideloty VDAC II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Motylferbi Napisano 4 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Glownie do tv/konsoli. Wiadomo , ze czasem jakas muzykę odpalę ale nie o to tu chodzi. Wiec fio najlepsza opcja? Jakis konkretny model? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2020 Udostępnij Napisano 6 marca 2020 Z TV i tak muzyka to bieda. Więc moim zdaniem wystarczy po prostu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts