Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Prosze o pomoc.Salon 20mkw. Nie mam dużo miejsca na kolumny  więc szukam coś mniejszego z dobrym surround do 5000zł. Czy jest możliwość by tylne głośniki  były bezprzewodowe czy lepiej na kablu ? Myślałem też o soundbarach; Yamaha-YAS209, YSP-2700 lub Samsung HW-Q90R ? Nie mam pojecia co zagra lepiej. Dziękuje za pomoc

Napisano

Mam i kino i soundbar yamaha 207. Tutaj nie ma co porównywać . Żadna listwa choćby nie wiem jak była ustawiona i ile miała głośników nie zagra jak nawet budżetowe kino. Posiadam denona 10 letniego i kolumny 5.1 i wspomniana yamaha może im jedynie "pomachać":)

Natomiast jeśli chcesz jedynie soundbar do polepszenia tragicznych głośników w tv - to soundbar jak najbardziej i wspomnaina yamaha jest dobrym wyborem. Nie licz jedynie wtedy na kino.  Dobrym dlatego też daje max. możliwości w tej cenie. Każdy sounndbar powy żej 2 tys złotych to trochę wyrzucone pieniądze bo w tej cenie już można dostać amplituner i patrzeć przysz łościowo.

Napisano

Ja mam w salonie 16m2 zestaw Harman Kardon avr151 + zestaw 5.1 harman kardon hkts9. Całość wyszła mnie 2300zl -5lat temu i w kinie domowym sprawdza się to. Na pewno nie jest to audiofilski sprzęt, ale filmy w DD lub DTS ogląda się dość ciekawie. Więc mając budżet 5k nigdy nie zastanawialbym się nad soundbarem.

Na twoim miejscu szedłbym w kable. Wydłubać mały rowek w ścianie, puścić kabel, zagipsować, pomalować i będzie na lata.

Napisano

Dziękuje panowie za rady. Super. Teraz zastanawiam sie jaki zestaw kupic. Może ktoś coś doradzi . Amplituner i małe głośniki do filmów i dżwięku surround ,czasem muzyki. A może kupić taki gotowy zestaw do 5000zł..Prosze o doradę.

Napisano

Tu już fachowcy Ci doradzą z salonów w zależności od wielkości pomieszczenia. Do 5 tys. kilka propozycji będzie np.

5.0 zestaw indiana nota x +onkyo 686 lub yamaha 685

zestaw 5.0 polk audio + te same amplitunery

albo jeszcze taniej:

Taga 606 SE + te same amplitunery  i do wyboru jeszcze denon 2600H - to powinno się zamknąć gdzieś koło 4200 zł

ale zaraz Ci doradzą pewnie rano specjaliści z s4home i q21 - mnie doradzili - jestem w połowie wymiany sprzętu i nie żałuję

Napisano

zostaw soundbar w sklepie. Niech sprzedawca się tym martwi a nie ty. W tej cenie zbudujesz kino na mikro kolumnach które zapewnią znacznie lepszy efekt.

Tannoy TFX, Elac Starlet, Heco Ambient do tego Onkyo 696 albo Yamaha 685 i masz zdecydowanie lepszy system!

Zapraszam po porady oraz wyceny.

Piotr

Napisano

Dziękuje panu za dorade. Musze szafke zamówić bo amplituner mi nie wejdzie  do środka. Podoba mi sie Yamaha 685 i chyba Tannoy TFX bo to pierwszy zestaw jaki będe miał. Mam nadzieje że zagra dobrze. Czy można prosić wycene ?