Hajfaj Napisano 9 marca 2020 Udostępnij Napisano 9 marca 2020 Witam, poszukuję wzmacniacza do amplitunera z tytułu do stworzenia konfiguracji 7.1.4 Dwa górne głośniki przy tym amplitunerze muszą być napędzane dodatkowym wzmacniaczem. Szukam takiego z wejściem main in, żebym mógł sterować głośnością w ampli. Może być używany i najlepiej niedrogi, może ktoś coś poleci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2020 Udostępnij Napisano 10 marca 2020 Z nowych jedna z tańszych propozycji to Pioneer A40 albo NAD 326 Ale nie wiem czy szedł bym w takie coś skoro to tylko do nagłośnienia Atmosa. Kup używany tani wzmacniacz obojętnie jaki który ma wejście Main in i jest sprawny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajfaj Napisano 10 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2020 Taki mam plan, sęk w tym że nie wiem czego szukać. Może ktoś zna jakiś model z wejściem main in? Dostaję już oczopląsu od przeglądania zdjęć na olx... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 10 marca 2020 Udostępnij Napisano 10 marca 2020 Prościej będzie poszukać pod hasłem "końcówka mocy" ciekawe czy możesz fronty pod końcówkę podłączyć a ampli pod górę skonfigurować..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajfaj Napisano 10 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2020 1 godzinę temu, mkk napisał: Prościej będzie poszukać pod hasłem "końcówka mocy" ciekawe czy możesz fronty pod końcówkę podłączyć a ampli pod górę skonfigurować..... Dziękuję, znalazłem kilka opcji. W tej chwili mam podłączone fronty do Onkyo a-9070, całość w konfiguracji 5.1, więc zapewne zadziała w ten sposób. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2020 Udostępnij Napisano 11 marca 2020 No to na tył wystarczy Ci taki A40. Albo NAD 326. Ten ma znakomite końcówki. A używany kupisz za grosze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek 1967 Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Witam, mam pilne pytanie, zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza stereo i mam dylemat czy ktoś się orientuje czy jak zamiast głośników frontowych przez Onkyo, puszczę je przez zewnętrzny wzmacniacz stereo, to będę mógł skorzystać z końcówek mocy Onkyo do napędzenia tylnych kanałów, bo z uwagi na 9 końcówek do systemu 7.1.4 trzeba do tyłów dołożyć zewnętrzny wzmacniacz dla surrund back. A w taki sposób miałbym lepsze stereo i nie potrzebował kupować słabszego wzmacniacza na tyły. Z góry dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts