Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, poszukuję wzmacniacza do amplitunera z tytułu do stworzenia konfiguracji 7.1.4

Dwa górne głośniki przy tym amplitunerze muszą być napędzane dodatkowym wzmacniaczem. Szukam takiego z wejściem main in, żebym mógł sterować głośnością w ampli. Może być używany i najlepiej niedrogi, może ktoś coś poleci?

Napisano

Z nowych jedna z tańszych propozycji to Pioneer A40 albo NAD 326

Ale nie wiem czy szedł bym w takie coś skoro to tylko do nagłośnienia Atmosa. Kup używany tani wzmacniacz obojętnie jaki który ma wejście Main in i jest sprawny.

Napisano
1 godzinę temu, mkk napisał:

Prościej będzie poszukać pod hasłem "końcówka mocy" :) ciekawe czy możesz fronty pod końcówkę podłączyć a ampli pod górę skonfigurować.....

Dziękuję, znalazłem kilka opcji. 

W tej chwili mam podłączone fronty do Onkyo a-9070, całość w konfiguracji 5.1, więc zapewne zadziała w ten sposób.

• 8 months later...
Napisano

Witam, mam pilne pytanie, zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza stereo i mam dylemat czy ktoś się orientuje czy jak zamiast głośników frontowych przez Onkyo, puszczę je przez zewnętrzny wzmacniacz stereo, to będę mógł skorzystać z końcówek mocy Onkyo do napędzenia tylnych kanałów, bo z uwagi na 9 końcówek do systemu 7.1.4 trzeba do tyłów dołożyć zewnętrzny wzmacniacz dla surrund back. A w taki sposób miałbym lepsze stereo i nie potrzebował kupować słabszego wzmacniacza na tyły. Z góry dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam.