Dedal Napisano 4 kwietnia 2020 Napisano 4 kwietnia 2020 (edytowany) I co według Ciebie miał. 65w? Ja miałem inne odczucia. Pzdr Zresztą nie ważne. Edytowano 4 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując
Stream Napisano 4 kwietnia 2020 Napisano 4 kwietnia 2020 A jakie znaczenie mają odczucia odnośnie mocy wzmacniacza? Wystarczy, że grał bardzo dobrze. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 4 kwietnia 2020 Napisano 4 kwietnia 2020 (edytowany) To jest Twoje zdanie. A dla mnie właśnie nie grał. I tyle. Pzdr Ps Jakbym znalazł. Cos co gra bardzo dobrze to bym tego nie sprzedał. Ale to u mnie. Gość który go kupił był,zachwycony więc te nasze gadanie to o kant d... Choć nie wszystko w nim było słabe. W pewnych aspektach to naprawdę przyzwoity wzmak. Edytowano 4 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując
Stream Napisano 5 kwietnia 2020 Napisano 5 kwietnia 2020 Jest wiele wzmacniaczy, które grają bardzo efekciarsko (np. podbitymi skrajami pasma) i robią niesamowite pierwsze wrażenie. Niektórym takie granie odpowiada, dla innych może być zbyt meczące i ofensywne na dłuższą metę i nie musi sprawdzać się w każdym gatunku muzyki. Creek z pewnością nie gra w ten sposób. To poukładany bardziej " dojrzały" dźwięk, muzykalny, dość detaliczny ale nie męczący, raczej neutralny choć według mnie bardziej po "jasnej" stronie. Spotkałem sie z opiniami, że 50a gra małym basem. Te opinie chyba wynikały z niezbyt dobrze zestawionego systemu lub akustyki pomieszczenia. Fakt, niektórzy lubią gdy bas napier... aż się ściany trzęsą bez względu na rodzaj słuchanej muzyki. W Creeku bas pojawia się dokładnie tam, gdzie ma być i we właściwych proporcjach. Nie upieram się, że 50a to idealny wzmacniacz w swojej klasie ale jest z pewnością godny uwagi. Q21 polecał kolumny Pylon Diamond Monitor. Myślę, że z Creekiem 50a byłoby to bardzo dobre połączenie. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 kwietnia 2020 Napisano 5 kwietnia 2020 (edytowany) Nie lubię efekciarskiego jak to napisałeś grania choć to za obszerne slowo, niskie czestotliwosci nie są moim priorytetem, akustyki najlepszej nie mam i raczej walczę z nadmiarem tych właśnie częstotliwości. Nie będę wnikał też na co tego Creeka wymieniłeś jeśli był taki bardzo dobry 😉 Co do autora wątku to lepiej jakby udolo mu się posłuchać kilku zestawów by nie wydać pieniędzy bez sensu. Naepiej skupić się na Markach a bardziej rodzaju brzmienia by określić własne potrzeby. Czyli granie ciepłe neutralne jasne tak obstawiam po 3 zestawy kolumn i wzmacniaczy o takiej właśnie specyfice grania. To na początek 😁 Pzdr Edytowano 5 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując
Stream Napisano 5 kwietnia 2020 Napisano 5 kwietnia 2020 30 minut temu, Dedal75 napisał: Nie będę wnikał też na co tego Creeka wymieniłeś jeśli był taki bardzo dobry 😉 Zaskoczę Cię. Nie planowałem zmiany 50a ale trafiła mi się okazja zakupu nowego Creeka 100a w bardzo dobrej cenie, więc nie wahałem się ani chwili. Tak więc zostałem przy "Creekowskiej" szkole grania. 50a mam ciągle u siebie, więc jak byś zatęsknił to daj znać🙂 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 kwietnia 2020 Napisano 5 kwietnia 2020 Raczej nie choć pod wieloma względami jest godny uwagi Jeśli miałbym wrócić do creeka to tylko a100 😉. Dokładnie tak jak Ty👍. Pzdr Odpisz, cytując
Stream Napisano 5 kwietnia 2020 Napisano 5 kwietnia 2020 OK. Nie zaśmiecajmy wątku. Posłuchajmy dzisiaj muzyki, zapomnijmy na chwilę o wirusie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Recommended Posts