mr_laska Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 (edytowany) Hej wszystkim, Jestem świeżo po zakupie ampka i kolumn: Yamaha RX V465 STX Graviton 250 Mam dodatkowo głośnik centralny STXa Po podłączeniu wszytskiego i zresetowaniu do ustawień fabrycznych mam wrażenie, że dźwięk jest bardzo płaski, a baas prawie nie istnieje. Przełączałem między różnymi trybami, ale efekty raczej marne. Źródło również nie ma znaczenia, dźwięk taki sam z płyty czy TV. Jestem nowy w temacie audio i przypuszczam, że jest sporo opcji w amplitunerze, które mogą ewentualnie mi coś pomóc? Jestescie w stanie coś poradzić, bo nawet nie wiem od czego zacząć. Dodam tylko, że dużo głębszy dźwięk miałem na mikrowieży Pioneer'a za 200 zł podpiętej do tv po Jacku Dzięki! Edytowano 3 kwietnia 2020 przez mr_laska Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Cześć, Spróbuj YPAO, kalibracja powinna pomóc ale największym problemem są kolumny, które mogą grać płasko. Zobaczy czy kalibracja sobie poradzi z problemem. Jeśli nie to niewykluczone, że będziesz musiał nieco zmodyfikować system. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr_laska Napisano 3 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Dzięki, spróbuję. Jeśli autokalobracja nie wystarczy to, na które ustawienia manualne zwrócić uwagę w tym ampku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts