adi40 Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Witam forumowiczów,Proszę o informację w jaki sposób połączyć tv (HDMI) z amplitunerem Technics SE- CH 570. Szukałem na forum jednak nie znalazłem, doczytałem że potrzebny jest mi kabel HDMI - RCA tyle tylko, że istnieje wiele rodzajów kabli( wiele różnych końcówek RCA. Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 (edytowany) Chyba jesteś piewrszym co odkrył kabel hdmi-rca. Nie ma czegoś takiego. Jaki tv ? Dokładny model . I daj no fotkę tyłu tego Technicsa Edytowano 8 kwietnia 2020 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi40 Napisano 8 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Przepraszam za moje wypociny ale nie mam zielonego pojęcia o tych wszystkich kablach kabelkach Z drugiej strona fajnie być pierwszym Tv to Samsung UE55MU6172U. Jest jakaś możliwość połączenia go z tym Technicksem? Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka Jeszcze fotka Technicsa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 (edytowany) TV - kabel optyczny - https://kropka.audio/test/wzmacniacze/test-fiio-d3/ - kabel 2xRCA - Technics Aux in Albo coś takiego https://allegro.pl/oferta/adapter-odbiornik-audio-bluetooth-5-0-aptx-ll-rca-9122670852 i kabel rca do Technicsa Edytowano 8 kwietnia 2020 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi40 Napisano 8 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 (edytowany) Dziękuję bardzo za pomocjeśli mogę dopytać czy coś takiego również podejdzie? FIIO D3 D03K TAISHAN . Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka Edytowano 9 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 13 godzin temu, adi40 napisał: ... tyle tylko, że istnieje wiele rodzajów kabli( wiele różnych końcówek RCA. ??? Ja do tej pory zetknąłem się tylko z jednym rodzajem tego złącza (jest jeden standard gniazd RCA, czyli inaczej cinch). Wtyczki RCA mogą mieć różną konstrukcję (budowę), ale średnica wtyku jest jedna... Jeśli masz wyjście optyczne w TV - to FIIO D3 D03K TAISHAN może być. O tego typu DAC'u pisał już Mkk. Pozdrawiam PS. Proszę - jak odpowiadasz na post poprzednika, to nie cytuj jego całej wypowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi40 Napisano 8 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 (edytowany) Dziękuję bardzo za informację. Już doczytałem jak to wygląda. Teraz wiem więcej. Pozdrawiam Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka Edytowano 9 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts