Dawid Szumilas Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Witam Wiele się naczytałem, że do muzyki o wiele lepszy jest wzmacniacz stereo niż amplituner KD. Podobnież nawet średni wzmacniacz zagra lepiej niż bardzo dobry amplituner. Posiadam Amplituner Onkyo tx sr 876 i zastanawiam się czy nie dokupić do niego wzmacniacza, żeby napędzał mi frontowe kolumny ( z tego co zerkałem na tylni panel to widzę tam wyjścia pre-out). Kolumny jakie posiadam to Klipsch rf 82. Metraż 22m kw, muzyka to przeważnie house, trance, hardstyle. Zaznaczam, że często słucham bardzo głośno muzyki i chciałbym wzmacniacz, który mi to będzie umożliwiał. Budżet to skromne 1000 zł. Oczywiście w rolę wchodzi właściwie sprzęt używany. Moje typy po przeczytaniu paru wątków to: Onkyo A-8470 Arcam 8R CA Topaz SR 10 Onkyo A-9030 NAD c 725 Bee Zastanawiam się czy jest sens takiego zakupu bo budżet lichy a chciałbym jednak odczuć jaką pozytywną zmianę. Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Jeśli masz inne źródło niż Amp AV czyli CD+wzmacniacz z pominięciem Amp AV to tak zdecydowanie wzmacniacz lepiej zagra, w kd on będzie jako końcówka mocy i odciąży fronty w amp AV. Jeśli używasz amplitunera do odtwarzania muzyki, to sama końcówka mocy wystarczy.Ja używam wzmacniacza ponieważ VW stereo mam 2rca-2rca wzmacniacz-cdW kd natomiast wzmacniacz pracuje jako końcówka mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Szumilas Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Jako źródło mam Komputer podłączony po HDMI i toslinku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Jeśli oglądasz filmy to ok pc-hdmi-amp AV takie rozwiązanie ok, natomiast muzyka to powinieneś DACa mieć, czyli pc-DAC-rca-wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Szumilas Napisano 26 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2020 Czy zewnętrzna karta dźwiękowa to też dac? bo jeśli tak to mam taki sb sbx prostudio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2020 Końcówka mocy NAD albo Atoll. Do Klipsch sprawdzi Ci się bardzo dobrze! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts