Squer Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Nabyłem koumny tonsil zeus w dobrej cenie bo za 500 zł, ale budy do odnowienia. Głośniki są okej, ale problem w tym że nie grają soprany jakby były kompletnie odłączone. Wziąłem sprawdzilem je na krotko bezposrednio kablem od wzmacniacza i normalnie grają. Od glosnika ida 2 kabelki do cewki. Gdzie moge szukac problemu? Nie jestem zbyt obeznany w głośnikach, ale myślę że z kogoś pomocą z forum to ogarne. Co musialbym sprawdzic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Myślę, że czeka Cię wymiana kondensatorów w zwrotnicach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squer Napisano 29 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 8 minut temu, Rega napisał: Myślę, że czeka Cię wymiana kondensatorów w zwrotnicach. Posiadam lutownice. Poradziłbym sobie sam z tym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 Lutownica to nie wszystko. Można nią zlutować dwa rozerwane przewody😋 Najpierw trzeba mieć wiedzę CO należy wymienić i dlaczego. A tych kondensatorów w zwrotnicy jest kilka i należy najpierw sprawdzić który nie działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts