Radi73 Napisano 8 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2009 Mam pytanie, bo zrzera mnie ciekawość, a sam jeszcze tego do końca nie przetestowałem. Mam podłączony do LCD odtwarzacz DVD tylko kablem HDMI, jeśli chodzi oczywiście o wizję! To połączenie instrukja obsługi urządzenia sugeruje za najlepsze, hm... Przetestowac te połączenie na załaczonych do niego ,,drutach" jest bez sensu, kupować dobre kable do podłaczenia Component dla samego testu też! Może ktoś próbował obalić jakość HDMI? I podzieli się wrażeniami...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmaestro Napisano 8 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2009 Nie zawsze połączenie hdmi gwarantuje najlepszą jakość.Różnie to bywa. Nie istnieje też reguła, że elektronika danejmarki najlepiej gra i buczy po hdmi. Nie pozostaje nicinnego, jak osobiście przetestować dwa w/w sposobypołączenia na własnym sprzęcie...Dodam, że nie jest to wyłącznie moja opinia. Kilku znajomychosobiście przekonało się o wyższości połączenia analogowegotypu component nad hdmi.Ps. Kable np. component, hdmi można przecież do testu pożyczyć z salonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 8 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2009 W sumie masz rację, cholera nie pomyślałem, dzięki!!! Jak to przetestuje, to napiszę wrażenia............. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 9 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2009 Chyba z dźwiękiem jest tak samo. Czy odtwarzacz CD lepiej połączyć z amplitunerem przez wejście analogowe czy cyfrowe. Zależy który sprzęt ma lepsze przetworniki DAC. Podobne historie mogą być z video biorąc pod uwagę złożoność elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belami Napisano 6 lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 lutego 2009 Na innych forach można poczytać o lepszej jakości obrazu przez Component ale 75omowy (nie każdy) w stosunku do obrazu przez hdmi.Co do dźwięku to zdecydowanie połączenie przez interconnect niż hdmi. Hdmi do przekazu dźwięku po prostu się nie nadaje a zdania o wyższości hdmi są po prostu chwytem marketingowym.Moje zdanie poparte jest osobistym odsłuchem oraz zdaniem wielu melomanów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 6 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2009 Jak pisałem, chodzi tylko o wizję, ale dałem już sobie spokój. Sama instrukcja do modelu PIONEER DV-LX50, poleca jako najlepsze połączenie właśnie HDMI. I przy takim zostane bez eksperymentów........... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts