Pastol Napisano 22 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2020 Sprawdziłem i jednak mam zakres 50-150 na pokrętle frequency w subie. Czy to coś zmienia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 dajesz na 150 czyli na maksa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pastol Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Wracam z kolejnym zapytaniem. 1. Czy przyciski scenę zapamiętują ustawienie tonę control, subwoofer trim ? 2. Czytałem, ze ogólnie tv jest słabym „przekaźnikiem” dźwięku. Zauwazylem to napewno puszczając muzykę z tidal w jakości master bezpośrednio przez air play na Yamahe a później przez tv na yamahe. Przez tv było stłumione, mniej czyste. Czuć było różnice. Czy tak samo będzie puszczając film z truehd z PC do Tv i przez eArc dźwięk do yamaha ? Czy lepiej z PC do yamaha i do Tv , ale wtedy mogę narazić się na procesowanie obrazu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Dnia 4.06.2020 o 07:43, Pastol napisał: 1. Czy przyciski scenę zapamiętują ustawienie tonę control, subwoofer trim ? tak. Ale te ustawienia trzeba zapisać. To nie jest tak że wchodzisz na scene 1 pozmieniasz cos i już. Jak pozmieniasz co kolwiek to musisz zapisać. Dnia 4.06.2020 o 07:43, Pastol napisał: 2. Czytałem, ze ogólnie tv jest słabym „przekaźnikiem” dźwięku. Zauwazylem to napewno puszczając muzykę z tidal w jakości master bezpośrednio przez air play na Yamahe a później przez tv na yamahe. Przez tv było stłumione, mniej czyste. Czuć było różnice. Czy tak samo będzie puszczając film z truehd z PC do Tv i przez eArc dźwięk do yamaha ? Czy lepiej z PC do yamaha i do Tv , ale wtedy mogę narazić się na procesowanie obrazu ? Który TV wypuści Ci TrueHD przez eARC i z czego? PC jest lepiej podłączyć do Yamahy Na Yamaszcze w aplikacji MusicCast masz sterowanie Tidalem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pastol Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: tak. Ale te ustawienia trzeba zapisać. To nie jest tak że wchodzisz na scene 1 pozmieniasz cos i już. Jak pozmieniasz co kolwiek to musisz zapisać. Który TV wypuści Ci TrueHD przez eARC i z czego? PC jest lepiej podłączyć do Yamahy Na Yamaszcze w aplikacji MusicCast masz sterowanie Tidalem Tak wiem, ustawiam źródło, materiał, ustawienia i wtedy zapisuje pod wybranym guzikiem. Lg c9 Mam i działa TrueHd, Dts Hd Ma, Dts X, DD+, no wszystko. Sam się zdziwiłem. Na zwykłym tanim kablu hdmi 2.0. PC przez hdmi jest wpięty do Tv a ten eArc do Yamahy. Dobra, jeżeli podłączę PC do Yamahy i z niej bd wychodził obraz na TV to Nie będzie procesowania obrazu przez ampli ? Nawet minimalnego wpływu ? Jeszcze pozostaje sprawa jak to rozpozna PC, czy nie będzie trzeba robić kombinacji z kolejnością włączania sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Ale skąd to HD leci? Z dysku wpiętego do tv? Z kompa? Bo przecież żadna satelita, Netflix, platforma nie ma takiego dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pastol Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Ale skąd to HD leci? Z dysku wpiętego do tv? Z kompa? Bo przecież żadna satelita, Netflix, platforma nie ma takiego dźwięku. Napisałem, ze z PC do TV, i z TV eArc do Yamaha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts