Pastol Napisano 22 maja 2020 Autor Napisano 22 maja 2020 Sprawdziłem i jednak mam zakres 50-150 na pokrętle frequency w subie. Czy to coś zmienia ? Odpisz, cytując
Pastol Napisano 4 czerwca 2020 Autor Napisano 4 czerwca 2020 Wracam z kolejnym zapytaniem. 1. Czy przyciski scenę zapamiętują ustawienie tonę control, subwoofer trim ? 2. Czytałem, ze ogólnie tv jest słabym „przekaźnikiem” dźwięku. Zauwazylem to napewno puszczając muzykę z tidal w jakości master bezpośrednio przez air play na Yamahe a później przez tv na yamahe. Przez tv było stłumione, mniej czyste. Czuć było różnice. Czy tak samo będzie puszczając film z truehd z PC do Tv i przez eArc dźwięk do yamaha ? Czy lepiej z PC do yamaha i do Tv , ale wtedy mogę narazić się na procesowanie obrazu ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Napisano 5 czerwca 2020 Dnia 4.06.2020 o 07:43, Pastol napisał: 1. Czy przyciski scenę zapamiętują ustawienie tonę control, subwoofer trim ? tak. Ale te ustawienia trzeba zapisać. To nie jest tak że wchodzisz na scene 1 pozmieniasz cos i już. Jak pozmieniasz co kolwiek to musisz zapisać. Dnia 4.06.2020 o 07:43, Pastol napisał: 2. Czytałem, ze ogólnie tv jest słabym „przekaźnikiem” dźwięku. Zauwazylem to napewno puszczając muzykę z tidal w jakości master bezpośrednio przez air play na Yamahe a później przez tv na yamahe. Przez tv było stłumione, mniej czyste. Czuć było różnice. Czy tak samo będzie puszczając film z truehd z PC do Tv i przez eArc dźwięk do yamaha ? Czy lepiej z PC do yamaha i do Tv , ale wtedy mogę narazić się na procesowanie obrazu ? Który TV wypuści Ci TrueHD przez eARC i z czego? PC jest lepiej podłączyć do Yamahy Na Yamaszcze w aplikacji MusicCast masz sterowanie Tidalem Odpisz, cytując
Pastol Napisano 5 czerwca 2020 Autor Napisano 5 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: tak. Ale te ustawienia trzeba zapisać. To nie jest tak że wchodzisz na scene 1 pozmieniasz cos i już. Jak pozmieniasz co kolwiek to musisz zapisać. Który TV wypuści Ci TrueHD przez eARC i z czego? PC jest lepiej podłączyć do Yamahy Na Yamaszcze w aplikacji MusicCast masz sterowanie Tidalem Tak wiem, ustawiam źródło, materiał, ustawienia i wtedy zapisuje pod wybranym guzikiem. Lg c9 Mam i działa TrueHd, Dts Hd Ma, Dts X, DD+, no wszystko. Sam się zdziwiłem. Na zwykłym tanim kablu hdmi 2.0. PC przez hdmi jest wpięty do Tv a ten eArc do Yamahy. Dobra, jeżeli podłączę PC do Yamahy i z niej bd wychodził obraz na TV to Nie będzie procesowania obrazu przez ampli ? Nawet minimalnego wpływu ? Jeszcze pozostaje sprawa jak to rozpozna PC, czy nie będzie trzeba robić kombinacji z kolejnością włączania sprzętu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Napisano 5 czerwca 2020 Ale skąd to HD leci? Z dysku wpiętego do tv? Z kompa? Bo przecież żadna satelita, Netflix, platforma nie ma takiego dźwięku. Odpisz, cytując
Pastol Napisano 5 czerwca 2020 Autor Napisano 5 czerwca 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Ale skąd to HD leci? Z dysku wpiętego do tv? Z kompa? Bo przecież żadna satelita, Netflix, platforma nie ma takiego dźwięku. Napisałem, ze z PC do TV, i z TV eArc do Yamaha. Odpisz, cytując
Recommended Posts