Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Napisano

Wracam z kolejnym zapytaniem. 

1. Czy przyciski scenę zapamiętują ustawienie tonę control, subwoofer trim ?

2. Czytałem, ze ogólnie tv jest słabym „przekaźnikiem” dźwięku. Zauwazylem to napewno puszczając muzykę z tidal w jakości master bezpośrednio przez air play na Yamahe a później przez tv na yamahe. Przez tv było stłumione, mniej czyste. Czuć było różnice. 
Czy tak samo będzie puszczając film z truehd z PC do Tv i przez eArc dźwięk do yamaha ? Czy lepiej z PC do yamaha i do Tv , ale wtedy mogę narazić się na procesowanie obrazu ?

Napisano
Dnia 4.06.2020 o 07:43, Pastol napisał:

1. Czy przyciski scenę zapamiętują ustawienie tonę control, subwoofer trim ?

tak. Ale te ustawienia trzeba zapisać. To nie jest tak że wchodzisz na scene 1 pozmieniasz cos i już. Jak pozmieniasz co kolwiek to musisz zapisać.

Dnia 4.06.2020 o 07:43, Pastol napisał:

2. Czytałem, ze ogólnie tv jest słabym „przekaźnikiem” dźwięku. Zauwazylem to napewno puszczając muzykę z tidal w jakości master bezpośrednio przez air play na Yamahe a później przez tv na yamahe. Przez tv było stłumione, mniej czyste. Czuć było różnice. 
Czy tak samo będzie puszczając film z truehd z PC do Tv i przez eArc dźwięk do yamaha ? Czy lepiej z PC do yamaha i do Tv , ale wtedy mogę narazić się na procesowanie obrazu ?

Który TV wypuści Ci TrueHD przez eARC i z czego?

PC jest lepiej podłączyć do Yamahy

Na Yamaszcze w aplikacji MusicCast masz sterowanie Tidalem

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

tak. Ale te ustawienia trzeba zapisać. To nie jest tak że wchodzisz na scene 1 pozmieniasz cos i już. Jak pozmieniasz co kolwiek to musisz zapisać.

Który TV wypuści Ci TrueHD przez eARC i z czego?

PC jest lepiej podłączyć do Yamahy

Na Yamaszcze w aplikacji MusicCast masz sterowanie Tidalem

Tak wiem, ustawiam źródło, materiał, ustawienia i wtedy zapisuje pod wybranym guzikiem. 

Lg c9 :) Mam i działa TrueHd, Dts Hd Ma, Dts X, DD+, no wszystko. Sam się zdziwiłem. Na zwykłym tanim kablu hdmi 2.0. PC przez hdmi jest wpięty do Tv a ten eArc do Yamahy. 

Dobra, jeżeli podłączę PC do Yamahy i z niej bd wychodził obraz na TV to Nie będzie procesowania obrazu przez ampli ? Nawet minimalnego wpływu ?

Jeszcze pozostaje sprawa jak to rozpozna PC, czy nie będzie trzeba robić kombinacji z kolejnością włączania sprzętu. 

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

Ale skąd to HD leci? Z dysku wpiętego do tv? Z kompa? Bo przecież żadna satelita, Netflix, platforma nie ma takiego dźwięku. 

Napisałem, ze z PC do TV, i z TV eArc do Yamaha.