Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. Chcę kupić nowy niewielki zestaw do pokoju 10m2 w cenie max 1,5 tys. zł. Ma służyć głównie do cichego słuchania muzyki i podłączenia pod tv. Musi posiadać: usb, bluetooth, wejście AUX, wyj. słuchawkowe, wyłącznik czasowy, dab+, wejście cyfrowe. Dodam tylko, że aktualnie posiadam w innym pokoju NAD 356BEE + KEF iQ3 i taki rodzaj brzmienia mi odpowiada. Wytypowałem takie zestawy:

Panasonic PMX90/92

Yamaha B270D

ONKYO CS-375 D

Panasonic gra jak dla mnie - nie wiem jak to nazwać - za miękko? Yamahy i Onkyo nie mam możliwości nigdzie posłuchać. Dodatkowo Onkyo aktualnie brak u dystrybutora.

Czy macie jakieś inne typy ?

Pozdrawiam

Napisano

TomTom przepraszam ale podepnę się pod temat.  

Chciałbym zmienić staruszka Denona M39, który gra z Chromcast'em w mojej kuchni (około 8m2) i tak jak użytkownik TomTom zastanawiam się nad oczywistością czyli RCD-M41 a w dalszej kolejności Onkyo CS375.

Czytając forum S4Home polecał Panasonica SC-PMX84 w porównaniu z w/w (post z kwietnia 2019😆).

Panasonic??? Drodzy forumowicze czy ja coś przespałem? I serio jakiś typ do 1200 bym prosił. Thx.

Napisano

To było urządzenie które na prawdę mnie zaskoczyło. Swego czasu Sharp jeszcze robił takie mini wierze i wychodziło mu to dobrze. Szkoda że się wycofali.

Dla siebie szedł bym właśnie w Panasonica, Yamahe albo Teaca. Kolejność przypadkowa.

Napisano

To mnie Piotruś zaskoczyłeś teraz. Mam nadzieję że Panasonic 90/92 również trzyma fason bo RCD 41 to jest chyba jeszcze 2017 rok. Jestem jeszcze ciekaw jak panas wypadł by z smsl q5 pro. Temat właśnie się napisał 😉

Thx Piotr za odpowiedź.