Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witajcie! Szukam interkonektów do systemu NAD C352 i CD542. Wiem ,że najlepszym sposobem jest wzięcie kilku kabli ze sklepu i porównanie brzmienia.Problem polega na tym, że salon w moim mieście jest ubogo zaopatrzony pod tym względem. Dlatego chciałbym bazować na Waszym doswiadczeniu i odsłuchac kable , które Waszym zdaniem grają najciekawiej . Dzieki za poradę.
Napisano
Moje głosniki to acoustic energy sprit300 (nie mylić z 300c), eagle cable alpha 2*2.5 to kable głośnikowe. Co do interkonektów to zwykłe klotz'e. Fajnie byłoby, żeby bas miał większą kontrolę a i detalicznośc większa przydałaby się...
Napisano (edytowany)
Cześć Bert! Budżet nie ma znaczenia. Sam wiesz że, kable powyżej 1000zł nie mają sensu , bo wyciągną na wieszch wady systemu..
Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować...
Napisano
W takim razie (oczywiście w ciemno, a raczej głucho) z czystym sumieniem moge polecić Ci IC Furutech    
Kabel absolutnie uniwersalny - doskonale gładki, wypełniony, a przy tym pełen szczegółów i szalenie barwny.
Jak masz ochotę oszczędzić i potrafisz lutować znajdziesz go "z metra' i sam go zakonfekcjonujesz. Miałem okazje go gościć w swoim systemie i byłem pod sporym wrażeniem.
Pozdrawiam
Napisano
Dzieki. postaram się zdobyć i posłuchać. Ale mówisz , że "gładki" mam nadzieje, że w pozytywnym tego słowa znaczeniu? Przyznam się że kocham bas i nie zrezygnuje z dolnych rejestrów na rzecz np. pieknego środka, który dzieki AE jest piekny. Dzieki .POzdrawiam.......
Napisano
Gaładki oznaczało brak wyostrzeń, barwę i wypełnienie. O bas też się nie powinieneś martwić, bo był na swoim miejscu, nie był zubożony, obcięty, ani poluzowany!
Co prawda ja słuchałem go w oryginalnej furutechowej konfekcji, ale nie sądzę, by inne rodzaje wtyków bardzo wpłynęły na przekaz.
Miłego słuchania i testowania.