macieks Napisano 14 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2009 Witajcie! Szukam interkonektów do systemu NAD C352 i CD542. Wiem ,że najlepszym sposobem jest wzięcie kilku kabli ze sklepu i porównanie brzmienia.Problem polega na tym, że salon w moim mieście jest ubogo zaopatrzony pod tym względem. Dlatego chciałbym bazować na Waszym doswiadczeniu i odsłuchac kable , które Waszym zdaniem grają najciekawiej . Dzieki za poradę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 14 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2009 Kolego Macieks!Jakimi kolumnami dysponujesz, jakie IC teraz są w systemie, jakich kabli głośnikowych używasz, czego oczekujesz po wymianie IC i jakim budżetem dysponujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 14 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2009 Warto podawać skąd się pochodzi,Może w twojej okolicy jest ktoś z forum kto udostępniłby ci kable do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieks Napisano 14 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2009 Moje głosniki to acoustic energy sprit300 (nie mylić z 300c), eagle cable alpha 2*2.5 to kable głośnikowe. Co do interkonektów to zwykłe klotz'e. Fajnie byłoby, żeby bas miał większą kontrolę a i detalicznośc większa przydałaby się... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 A budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieks Napisano 15 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 (edytowany) Cześć Bert! Budżet nie ma znaczenia. Sam wiesz że, kable powyżej 1000zł nie mają sensu , bo wyciągną na wieszch wady systemu.. Edytowano 16 stycznia 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 W takim razie (oczywiście w ciemno, a raczej głucho) z czystym sumieniem moge polecić Ci IC Furutech Kabel absolutnie uniwersalny - doskonale gładki, wypełniony, a przy tym pełen szczegółów i szalenie barwny.Jak masz ochotę oszczędzić i potrafisz lutować znajdziesz go "z metra' i sam go zakonfekcjonujesz. Miałem okazje go gościć w swoim systemie i byłem pod sporym wrażeniem.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieks Napisano 15 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 Dzieki. postaram się zdobyć i posłuchać. Ale mówisz , że "gładki" mam nadzieje, że w pozytywnym tego słowa znaczeniu? Przyznam się że kocham bas i nie zrezygnuje z dolnych rejestrów na rzecz np. pieknego środka, który dzieki AE jest piekny. Dzieki .POzdrawiam....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 Gaładki oznaczało brak wyostrzeń, barwę i wypełnienie. O bas też się nie powinieneś martwić, bo był na swoim miejscu, nie był zubożony, obcięty, ani poluzowany!Co prawda ja słuchałem go w oryginalnej furutechowej konfekcji, ale nie sądzę, by inne rodzaje wtyków bardzo wpłynęły na przekaz.Miłego słuchania i testowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts