maro mario Napisano 12 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 (edytowany) Witam jakie polecacie słuchawki dokanałowe do 500zl z niezłym basem i dobrze podatne na eq. Słucham głównie muzyki rozrywkowej wcześniej miałem snaaby overtone 101m. Myślałem nad : aune e1, final audio e4000, fiio f9, shanling me100, klipsch x6i, MD ME05. Edytowano 12 czerwca 2020 przez maro mario chęć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 12 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 Telefony: jeden przerobiony pod muzykę a drugi z DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 13 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2020 Strasznie kuszą mnie te aune e1 bo mają sporo dobrych opinii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2020 Również dużo dobrych opinii mają MEE audio Pinnacle P2. Ponoć Aune E1 cieszą się szczególną estymą chyba tylko w naszym kraju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 13 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2020 Z tego co tutaj przeczytałem to aune e1 mają więcej basu od final e3000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 14 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 A ich droższa wersja e4000 dlaczego nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 14 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Dzięki bardzo za odradzenie e4000 napewno ich nie wezmę. Pomyśle nad e3000 i aune e1. Ewentualnie jakieś fiio f9. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 14 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Tylko znalazłem dosłownie z 2 czy 3 komentarze że mają słaby bas. Ale jak mam eq to chyba nie będzie z tym problemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 14 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 (edytowany) LG v40 z wbudowanym Dac i samsung galaxy S4 przerobiony z Viperem FX. Ten Viper ma coś takiego że każde słuchawki grają minimum o połowę lepiej a niektóre nawet 5x lepiej. Np. moje stare snaby 101m bez niego są takie zamulone ze myślałem że mam zepsute słuchawki. A z Viperem grają 5x lepiej. Edytowano 14 czerwca 2020 przez maro mario Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 14 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Chyba że polecasz jakiś fajny dac/AMP bardzo dobry w stosunku cena /jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Myślę że pytanie o źródło dźwięku było tu istotne w kontekście doboru odpowiednich do niego słuchawek. To zwykle dość istotne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 15 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2020 Ale jeśli telefon jest źródłem dźwięku to chyba obie pary się sprawdza dobrze? ( aune i finale e3000) A i jeśli słuchawki brałbym z allegro to nie będzie chyba żadnych problemów z nimi tak? Oficjalny dystrybutor aune audeos wystawia je. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 16 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2020 A jak się sprawują night hawki tak z ciekawości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 17 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2020 Jeszcze zapytam o jedne doki co myślicie o 1 more quad driver?. I jak one grają w porównaniu do aune e1. Słyszałem tylko ze są nie wygodne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 18 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Dobra wziąłem aune e1 tyle że ich dźwięk mnie nie zachwyca. Czy zmieni się on przy wygrzewaniu?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Ponoć to dla nich normalne że świeżo wyciągnięte z pudełka grają bardzo nijak. Z czasem powinno się to poprawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 18 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Mam nadzieję że się poprawia bo jak nie to je odeślę i snaby spowrotem zamówię Ciekawe czy można wogle odesłać. Ale tak to bardzo ładne i wygodne leciutkie słuchawki. Trochę bas mi nie pasuje bo jest taki dum dum dum uderzeniowy a niema tego brrrruumm tych wibracji przy zejściu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 7 godzin temu, maro mario napisał: Mam nadzieję że się poprawia bo jak nie to je odeślę i snaby spowrotem zamówię Ciekawe czy można wogle odesłać. Ale tak to bardzo ładne i wygodne leciutkie słuchawki. Trochę bas mi nie pasuje bo jest taki dum dum dum uderzeniowy a niema tego brrrruumm tych wibracji przy zejściu. Na pewno będą grały zupełnie inaczej niż Snaby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Słucham na tych basowych bo tylko te pasują a reszta jest za mała latają w uchu trochę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 101m. No bez eq żadnych to lepiej grają aune ale z eq i efektami to snaby są bardziej podatne na eq. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 No zobaczę jeszcze przez weekend czy coś dało grzanie ich i dam znać. A właściwie to wystarczy połowa mocy do wygrzewania i około 40h tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Do wygrzewania najlepiej dać poziom głośności z jakim słuchasz. Może być dość głośno, ale nie należy za bardzo katować nowych słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Ja mam takie efekty bardzo ładne naturalne bass o niebo ładniejszy nie taki jak w power AMP czy inne na androida ze tylko samo podbicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 W snabach to było jakby kolumny altusy 300 miał na uszach albo tyle głośników co w samochodzie i jeszcze z tubą. Ale aune mają troszkę więcej szczegółów ale nie dużo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro mario Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Janusz mogłem się ciebie posłuchać i wziąć może te finale 3000 :D. Ale tak czy siak na małych słuchawkach nie osiągnę takiego dźwięku żebym z laczkow wyskoczył może trzeba pomyśleć o dużych słuchawkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts