cs11 Napisano 1 lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 lipca 2020 Hej, to mój pierwszy post na tym forum wiec przede wszystkim witam wszystkich. Pisałem o tym na konkurencyjnym forum ale nie dostałem żadnej odpowiedzi wiec byłbym wdzięczny za pomoc. Pierwszy raz będę miał do czynienia z troszkę lepszym sprzętem oraz nie zintegrowanym wzmacniaczem: przedwzmacniacz Denon DAP-5500 który nie posiada wejścia phono, czy dobrze rozumiem iż mogę użyć któregokolwiek z wejść analogowych aby podpiąć dodatkowy przedwzmacniacz gramofonowy? Czyli wpinam pre do pre tak to ma wyglądać .. ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 lipca 2020 Dokładnie tak. Do line 1 albo line 2. Gramofon z zastosowanym przedwzmacniaczem jest dla takiego (wzmacniacza czy też PRE) po prostu analogowym źródłem jak każde inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cs11 Napisano 2 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2020 Line 1&2 maja na wyjściu 1v natomiast Tape 1&2, 150mV, czy to nie będzie problem dla typowego przedwzmacniacza gramofonowego takiego jak na przykład Rega Fono? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts