Tajemniczy Anonim Napisano 3 lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 Tak jak w tytule chciałbym podłączyć piecyk gitarowy który posiada tylko wejście sygnałowe jack 6,3mm pod pre-out. Znalazłem jakieś przejściówki cinch na jack ale nie wiem czy to w ogóle zagra, więc proszę o pomoc fachowców. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 3 lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 Z technicznego punktu widzenia, takie połączenie nie jest problemem i grało będzie. Przed chwilą zerknąłem, można kupić przejściówkę gniazdo RCA - jack 6,3, a nawet gotowy kabel. Nasuwa się jednak pytanie po co? :) Piec gitarowy (rozumiem, że kombo) zupełnie nie nadaje się do odtwarzania muzyki. Będziesz miał dość po 3 minutach (o ile nie przesadzisz z głośnością ;) ) Nawet jeżeli chcesz użyć tylko wzmacniacza, to i tak będzie... nie znajduję innego słowa jak lipa. W drugą stronę, tzn użycie pre z amplitunera (bo chyba o tym mowa, skoro w dziale "kino domowe") jako elementu zmieniającego w jakiś sposób brzmienie gitary wg mnie też nie jest dobrym pomysłem i raczej nic ciekawego z takiego połączenia nie uzyskasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tajemniczy Anonim Napisano 3 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 Dobra dzięki za odpowiedź, sam piecyk chce podłączyć że ta powiem eksperymentalnie, nie zamierzam ciągle słuchać w tej konfiguracji. Chciałbym sprawdzić na własnej skórze jak takie coś gra w szczególności w muzyce z gitarę elektryczną. https://allegro.pl/oferta/kabel-wt-cinch-wt-duzy-jack-6-3mono-3m-vitalco-8898107606 czyli do podłączenia będę potrzebował takiego typu kabla? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts