piao Napisano 16 lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 lipca 2020 Witam, posiadam Jamo S626, Pioneer VSX-932 i właśnie dokupiłem do tego Wilson Sub-10. Jako, że jestem totalnie zielony bardzo proszę o pomoc: 1. Lepiej suba podłączyć przez LFE czy wejście wysokopoziomowe? 2. Jeśli podłączę przez LFE to w amplitunerze muszę zmienić ustawienie Sub: Yes, coś więcej? Jak się ma ta sytuacja przy wysokopoziomowym? Odcięcie mam w amplitunerze zmieniać? 3. Jak ustawić odcięcie na subie? Ma znaczenie sposób podłączenia? Z góry bardzo dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 lipca 2020 1. LFE 2. 3 Ustaw crosoover na maksa a volume na pół i zrób kalibrację. Pewnie trzeba będzie manualnie ustawić kolumny przednie na small, bo to Pioneer. Ewentualne odcięcie w okolicach 60 hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piao Napisano 17 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2020 Dzięki za odpowiedź. Duża jest przewaga LFE? Jak podłączę przez LFE to wszystkie ustawienia będę robił w systemie amplitunera, a jak przez wysokopoziomowe to na subwooferze zgadza się? Crossover na maksa czyli żeby sub grał w pełnym swoim zakresie kosztem frontów? Co daje ustawienie frontów na small? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts