S4Home Napisano 19 sierpnia 2020 Napisano 19 sierpnia 2020 No będzie jaśniej. Nie wiem czy jest sens wymieniać Denona na NADa. W zasadzie pojawia się pytanie po co? Denon PMA 800 zagra na pewno gorzej. Cieplej ale mniej ostro. To po prostu PMA 720 AE z modułem DACa. Odpisz, cytując
Łukasz Olejarczyk Napisano 19 sierpnia 2020 Napisano 19 sierpnia 2020 Ogólnie to mam klina bo od dwóch dni słucham tych Polków S55e z 1055R wcześniej słuchałem z MISSION M34. Jak podłączyłem nowe POLK to się zdziwiłem.. szukałem kolumn jaśniejszych bardziej szczegółowych, rozważałem i nawet już rozmawiałem z P.Grzegorzem od Was na temat Aurory 700. POLK słuchałem w salonie we Wrocławiu bo tu najbliżej mam. Było jaśniej ale.. w domu Polki grają jaśniej czyściej ale tak jakby dźwięk był taki płaski, bez przestrzeni jakby się zatrzymał przede mną .. ( czy to jest kwestia nie wygrzanych kolumn ? ) . Nie miałem możliwości posłuchania Auror 700 więc wybrałem to czego słuchałem i nie jestem zadowolony. Z poprzedniego zestawu zostały mi podstawkowe Mission M32 i według mnie grają pełniej od POLK Audio. Cały czas po głowie mi chodzi ta Aurora która była ( według opinii kolegów ) mniej jaśniejsza od S55e . Generalnie myślę też o 356 bee i dla tego padło moje wcześniejsze pytanie. W sumie zaczynam się gubić , bo wychodzi ,że M34 grały bardzo poprawnie z 1055R a szukam dziury w całym. Czy wygrzanie kolumn zmieni i wypełni bardziej ten dźwięk czy Aurory będą lepszą kombinacją z Denonem a przyszłościowo z 356Bee ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 20 sierpnia 2020 Napisano 20 sierpnia 2020 Na pewno w takim razie to nie kwestia wymiany wzmacniacza. Wygrzanie? Ile na nich grasz? Bas może się zmienić ale czy aż tak? Ja nie jestem fanem Polk serii Signature i dość często to powtarzam. 20 godzin temu, Łukasz Olejarczyk napisał: Czy wygrzanie kolumn zmieni i wypełni bardziej ten dźwięk czy Aurory będą lepszą kombinacją z Denonem a przyszłościowo z 356Bee ? 356 bedziesz musiał kupić pwwnie uzywny. Bo koniec tego modelu już w produkcji. Sam się zastanawiam na ile wygrzanie pomoże. Jak długo je masz? Odpisz, cytując
Łukasz Olejarczyk Napisano 20 sierpnia 2020 Napisano 20 sierpnia 2020 Mam je od wtorku, wczoraj grały z 5 godz, włącz. i wyszedłem z domu, wieczorem już było zupełnie inaczej.. 🙂 pojawiła się przestrzeń ! Odpisz, cytując
S4Home Napisano 21 sierpnia 2020 Napisano 21 sierpnia 2020 No to na razie zdecydowanie za mało na nich grasz. 60g to możemy rozmawiać. Jak wychodzisz z domu to nie gaś sprzetu niech gra cicho ale gra. Masz 2 tygodnie na decyzję. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 listopada 2020 Napisano 9 listopada 2020 Jak juz kolega nie pisał więcej to tak pewnie. Takie urywanie tematu znaczy że zaakceptował Odpisz, cytując
michal40 Napisano 9 listopada 2020 Napisano 9 listopada 2020 jestem ciekaw jak S55e grają z AS 701, ktos ma taki system? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 10 listopada 2020 Napisano 10 listopada 2020 Mieliśmy taki na ekspo. W porządku. Co maiłeś do tej pory z tym As 701? Odpisz, cytując
michal40 Napisano 12 listopada 2020 Napisano 12 listopada 2020 monitory Mission LX2. ale chcę jednak podlogowki. rozwazam takie raczej budzetowe Zensor 7 Heco 700 Polk S55e Odpisz, cytując
S4Home Napisano 13 listopada 2020 Napisano 13 listopada 2020 Ja stawiam na Heco. Ale odsłuchaj i daj znać. Piotr Odpisz, cytując
Recommended Posts