S4Home Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 No będzie jaśniej. Nie wiem czy jest sens wymieniać Denona na NADa. W zasadzie pojawia się pytanie po co? Denon PMA 800 zagra na pewno gorzej. Cieplej ale mniej ostro. To po prostu PMA 720 AE z modułem DACa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Olejarczyk Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Ogólnie to mam klina bo od dwóch dni słucham tych Polków S55e z 1055R wcześniej słuchałem z MISSION M34. Jak podłączyłem nowe POLK to się zdziwiłem.. szukałem kolumn jaśniejszych bardziej szczegółowych, rozważałem i nawet już rozmawiałem z P.Grzegorzem od Was na temat Aurory 700. POLK słuchałem w salonie we Wrocławiu bo tu najbliżej mam. Było jaśniej ale.. w domu Polki grają jaśniej czyściej ale tak jakby dźwięk był taki płaski, bez przestrzeni jakby się zatrzymał przede mną .. ( czy to jest kwestia nie wygrzanych kolumn ? ) . Nie miałem możliwości posłuchania Auror 700 więc wybrałem to czego słuchałem i nie jestem zadowolony. Z poprzedniego zestawu zostały mi podstawkowe Mission M32 i według mnie grają pełniej od POLK Audio. Cały czas po głowie mi chodzi ta Aurora która była ( według opinii kolegów ) mniej jaśniejsza od S55e . Generalnie myślę też o 356 bee i dla tego padło moje wcześniejsze pytanie. W sumie zaczynam się gubić , bo wychodzi ,że M34 grały bardzo poprawnie z 1055R a szukam dziury w całym. Czy wygrzanie kolumn zmieni i wypełni bardziej ten dźwięk czy Aurory będą lepszą kombinacją z Denonem a przyszłościowo z 356Bee ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 Na pewno w takim razie to nie kwestia wymiany wzmacniacza. Wygrzanie? Ile na nich grasz? Bas może się zmienić ale czy aż tak? Ja nie jestem fanem Polk serii Signature i dość często to powtarzam. 20 godzin temu, Łukasz Olejarczyk napisał: Czy wygrzanie kolumn zmieni i wypełni bardziej ten dźwięk czy Aurory będą lepszą kombinacją z Denonem a przyszłościowo z 356Bee ? 356 bedziesz musiał kupić pwwnie uzywny. Bo koniec tego modelu już w produkcji. Sam się zastanawiam na ile wygrzanie pomoże. Jak długo je masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Olejarczyk Napisano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 Mam je od wtorku, wczoraj grały z 5 godz, włącz. i wyszedłem z domu, wieczorem już było zupełnie inaczej.. 🙂 pojawiła się przestrzeń ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2020 No to na razie zdecydowanie za mało na nich grasz. 60g to możemy rozmawiać. Jak wychodzisz z domu to nie gaś sprzetu niech gra cicho ale gra. Masz 2 tygodnie na decyzję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 8 listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 i co zostały te S55e? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 listopada 2020 Jak juz kolega nie pisał więcej to tak pewnie. Takie urywanie tematu znaczy że zaakceptował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 9 listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 listopada 2020 jestem ciekaw jak S55e grają z AS 701, ktos ma taki system? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Mieliśmy taki na ekspo. W porządku. Co maiłeś do tej pory z tym As 701? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 monitory Mission LX2. ale chcę jednak podlogowki. rozwazam takie raczej budzetowe Zensor 7 Heco 700 Polk S55e Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 listopada 2020 Ja stawiam na Heco. Ale odsłuchaj i daj znać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts