JarekPL Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 (edytowany) Cześć! Jestem nowy w temacie audio i obecnie zmierzam w kierunku mojego pierwszego kina domowego / zestawu do komputera. Chciałbym zapytać Was o opinie na temat platform izolacyjnych subwoofera - czy się sprawdzają, co sądzicie? Moje pytanie kieruję w stronę małego (4x3m) pokoju w bloku oraz mocnego subwoofera (prawdopodobnie Klipsch SPL-150 lub SVS PB/SB 2000). 1) Czy taka platforma pomoże w wyciszeniu względem sąsiadów / pokoju obok? 2) Czy taka platforma ulepszy / nie pogorszy basu, jego kontroli itd.? Przykład: Auralex Accoustix SubDude-HT™ Subwoofer Isolation Pad Ew. czy macie jakieś ciekawe do polecenia, jeśli to sprawdzony i dobry pomysł. Pozdrawiam Jarek Edytowano 3 sierpnia 2020 przez JarekPL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinZG Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Poczytaj tu: Ja ze swojej strony będę robił podobny eksperyment, już zamówiłem płyty granitowe, mam nadzieję, że dojadą w tym tygodniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 2 godziny temu, marcinZG napisał: Poczytaj tu: Ja ze swojej strony będę robił podobny eksperyment, już zamówiłem płyty granitowe, mam nadzieję, że dojadą w tym tygodniu. Po dłuższym czasie użytkowania polecam rozwiązanie:) wiadomo, że pokoju Ci to nie wygłuszy, ale moją sytuację poprawiło:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekPL Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedź A jak z barwą dźwięku? Nic się nie zmieniło lub pogorszyło w basie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Nie zauważyłem by coś miało się pogorszyć:)w sumie dlaczego by miało?:)nic nie blokujesz, a jedynie stabilizujesz:)bas jak w moim przypadku dalej idzie w dół :)tylko tym razem nie bezpośrednio w podłogę :)w dalszym ciągu jeśli zechcę mogę poruszyć dom:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Tak to się sprawdza. Nie wiem czy akurat ten model bo tego nie znam. ale tego typu rozwiązania powodują że dźwięk przez strop nie jest aż tak dudniący. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts