Skocz do zawartości

Szukam wzmacniacza (Tidal) do Totem Rainmaker

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

szukam sprzętu do mało popularnych i nieco już starych monitorów Totem Rainmaker.

Wcześniej grały z CEC 3300. W moim odczuciu dźwięk był dynamiczny, przestrzenny, żywy, daleki od analitycznego. To brzmienie mi pasowało. Pamiętam, że podobne efekty były z wzmacniaczem Baltlab (wtedy to był jakis stary model sprzed ponad 10 lat).

Muzyka tylko z Tidala, w związku z tym potrzebuję wzmacniacz z możliwością streamingu lub wzmacniacz z Bluesoundem.

Muzyka popowo rockowa - dire straits, SRV, fusion, instrumentalna....

Budżet dosyc ograniczony - powiedzmy 6 tyś.

Wstępnie odsłuchałem u miłych kolegów w HiFi: Bluesounda Powernode, NADa 368 z BS, oraz Rotela A12 z BS.

Powernode - jakby brakowało mocy. NAD zabrzmiał, ale dźwięk jakby w oddali, nie docierał do mnie. Rotel A12 spora zmiana na lepsze, przestrzeń, muzykalność - zdecydowanie bliższe CEC-owi i temu co oczekuję.

Mam jeszcze kilka znalezisk:

Cambridge Audio CX80 + BS - nieco ponad budżet.

Poniżej modele z mozliwością streamingu. Mam tylko obawy czy będzie to dobrze działało i czy w ogóle ten streaming jest mozzliwy bo nie zawsze jest to dla mnie oczywiste (np. Atoll).

Atoll IN80 z modułem digital board BlueTooth

Marantz PM7000

Cyrus One Cast

Audiolab 6000A Play

Możecie cos polecić?

Napisano

Po tym co odsłuchałeś moje typy to

Cyrus One Cast oraz Atoll IN 80 + BS albo ich firmowe moduły.

Przy Audiolabie także braknie Ci mocy. Cambridge możesz mieć podobne odczucie do NADa. Chodź model CXA81 odsłuchasz w dużej ilości salonów. Więc także warto.

Zapraszamy do wypożyczenia sprzetu lub na odsłuch.

Napisano

Dzięki za sugestie.

Sprawdziłem atolla 80, musical fidelity m2 i naima 5si.

Poszukuję coś co brzmiałoby jak naim ale ze sceną zblizoną do musical fidelity (w niektórych nagraniach mam wrażenie, że było jej aż za dużo :).

Może jakieś sugestie? Może być całkowicie bez bajerów, bo grać będzie tylko z Bluesoundem (tidal).