xyz1986 #1 Napisano 26 sierpnia 2020 Cześć, Szukam słuchawek 500-1000zł, głównie do słuchania rocka, więc dobry bas w cenie, jednak nie tylko, jako że ballady i akustyki zawsze spoko. Co byście polecili? Zastawiałem się nad Beyerdynamic (770 albo 880?) albo ATH-M50, ale one są chyba do studia bardziej? Chciałem pojechać do media i posłuchać jednak takich słuchawek tam raczej nie miewają. Pozdro Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 27 sierpnia 2020 Cześć, Do czego będą te słuchawki podłączane ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyz1986 #3 Napisano 27 sierpnia 2020 3 godziny temu, MobyDick napisał: Do czego będą te słuchawki podłączane ? Do kompa, mam kartę dźwiękową AIM SC808 (PCI-E) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 27 sierpnia 2020 W MM łatwiej o słuchawki do sprzętu przenośnego w tej cenie. Dobrze by był gdybyś mógł posłuchać słuchawek które wymieniłeś i to najlepiej już jakiś czas używanych. Jeśli nie przypadną Ci do gustu to będzie wiadomo w jakim iść kierunku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
degsterr #5 Napisano 27 sierpnia 2020 No i są... Wybralem dobrze. Słuchawki półotwarte z naturalną sygnaturą. Jest to czego oczekiwałem... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyz1986 #6 Napisano 27 sierpnia 2020 6 minut temu, degsterr napisał: No i są... Wybralem dobrze. Słuchawki półotwarte z naturalną sygnaturą. Jest to czego oczekiwałem... Ooo, do jakiej muzyki ich używasz? Jak grają, weź puść AC/DC - Thunderstrack i powiedz wrażenia, to taki mój kawałek do testowania Czemu ten model a nie 770 czy 990? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
degsterr #7 Napisano 27 sierpnia 2020 (edytowany) Ok sprawdzę na tym kawałku tylko zdobędę jakiś FLAC lub WAV albo jak masz to podeślij? Grają bardzo swobodnie przestrzenie, jak szukasz mocnego basu to go nie znajdziesz to nie V jak w 990. Jak dla mnie dużo pokrywa się z tym co pisze audiofanatyk w swoich testach. Dlaczego te? Bo są neutralne i półotwarte. Lekkie niedomagania w scenie na granicy percepcji jak dla mnie. Ja słucham jazz, nu jazz, electro, drum N bass, trip-hop, rap, tuzy pop jak Sting, Phil Collins, a także Cynematic Orchestra, Coma, Wodecki, Uniatowski, Ania Dąbrowska jak Ci to coś mówi. Sprawdzę jak gra Sepultura, Pro-pain, RATM... Edytowano 27 sierpnia 2020 przez degsterr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach