boruta666 Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 (edytowany) Witam wszystkich, Mam swojego starego pajoniera i niedawno do niego podpiałem subwoofer. Wszystko było ok. Po paru dniach stwierdziłem że ten sub jest słaby więc go oddałem. Wchodzę w Quick Setup, pojawia się SW DET i mówi YES - zdurniał bo nie wiem jak on wykrywa suba. Skoro Quick Setup nie działa to wchodzę w System Setup, przeklikuje ustawienia głośników i zaznaczam SW NO - uruchamiam automatyczną kalibrację ale kończy się efektem SW ERR - błąd subwoofera. Robiłem już reset do domyślnych ustawień ale to nic nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić, żeby stwierdził że sub nie jest podłączony ? Pozdrawiam, Bartek Edytowano 27 sierpnia 2020 przez boruta666 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 nie do końca rozumiem? Ustawienie subwoofer YES czy NO nie ma znaczenia przy kalibracji. Bo to ON powinien go wykryć lub nie i to ustawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 A przewod rca suba odlaczony od ampka? Moze zbiera jakis sygnal od innych przewodow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruta666 Napisano 28 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Jeśli się nie wyraziłem jasno to przepraszam. Po wlaczeniu Quick Setup miga SW DET i pokazuje YES - czyli jakby wykrył subwoofer. @DEMOLKA - przewód od suba wypięty, oczywiście. Potem jeszcze wypiąłem wszytkie przewody głośnikowe i zrobiłem wykrywanie - ten sam efekt. @S4Home, też tak uważam więc nie wiem dlaczego pokazuje SW ERR i pytanie RETRY?. Co do automatycznej kalibracji to słychać jak testuje fronty i środkowy i potem słychać bardzo cichy dzwięk z frontów - nie ma szans żeby mikrofon go złapał i po tym pokazuje SW ERR. Pyta czy zrobić RETRY - ale jak zrobię to pokazuje to samo. Dodam że zanim podpiąłem suba ze 2 tygodnie temu wszystko śmigało i auto kalibracja nie kończyła się błędem. Zastanawiam się czy o czymś zapomniałem, coś przestawiłem ale fabryczny reset powinien to wyczyścić przecież. Napisałem na tym forum bo już sam zgłupiałem i nie wiem o co chodzi - może się coś w aplitunerze powaliło, pojęcia nie mam 😕 Jeśli to pomoże to mogę nagrać ten proces i wstawić tu linka z filmem na google drive po weekendzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Jak testuje subwoofer to nie powinieneś mieć żadnego dźwięku we frontach. Cos jest źle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruta666 Napisano 28 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Podsyłam linka do folderu na google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1k13DxxtYoNVqNZ6cLIJ3Ztom0lRk0IuV?usp=sharing - jest lekko rozmyte zdjecie połączeń do amplitunera - podpięte tylko fronty i glosnik centralny - film z Quick Setup gdzie SW DET kończy się stwierdzeniem, że jest sub - YES - film z System Setup gdzie ustawiam mu duże fronty, maly centralny, bez surround i bez suba a następnie odpalam automatyczną kalibrację - mikrofon położony obok tylko po to żeby pokazać co się dzieje. Z góry dziękuję za wszelkie porady i pomysły. Miłego weekendu wszystkim, którzy mój temat śledzą Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boruta666 Napisano 3 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2020 Nikt, nic nie podpowie ? Dodam ze zmienilem sobie w miedzyczasie fronty na inne zeby sprobowac czy tam nie ma jakiegos sprzezenia zwrotnego czy innych cudow. Dalej ten sam efekt, kurza stopa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts