egoist Napisano 28 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2009 cześćszaczowne grono proszę o pomocoto problem:podczas odtwarzania muzyki z cd playera coś buczy w jednym z głośników już myślałem że kolumna padła choć nie była dręczonaodłączyłem kolumnę zastąpiłem ją inną ale problem nie zniknął więc pomyślałem że trzeba przetestować resztę zestawu muza z dvd działa oki skolumny działają wyśmienicie , muza z tuner'a również tak więc tylko cd playerowi coś się pokiepściło albo wejściom w amplitunerzemoże wiecie co dolegapozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 28 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2009 Witam. Jakimi przewodami läczycz cd i dvd z amplitunerem? Czy pröbowales poläczyc dvd do wejscia, na ktörym jest cd? Jesli tak, czy problem nadal wystepuje, mimo zmiany zrödla na danym wejsciu? Mozesz w ten sposöb potwierdzic lub wyeliminowac wade wejsc w ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 28 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2009 Spróbuj też zmienić przewody łączące CD z ampli - czasem masa źle kontaktuje albo jakiś "zimny lut" się trafi i taki jest efekt właśnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 28 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2009 Masz wyjście na słuchawki w CD? A tam buczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 28 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2009 Problem polega na tym, ze möglbys bardziej sprecyzowac. Odsluch z dvd byl ok, tym samym wyeliminowales wade kolumn, ale möglbys napisac, czy dvd podläczyles do tego samego gniazda, na ktörym "buczal" sygnal z cd, czy po prostu przeläczyles selektorem wejsc wybör zrödla w amplitunerze.Moja propozycja na poczätek: podläcz cd tak jak masz, niech sobie buczy. nastepnie zmien wejscie w ampli. na ten sam rodzaj, zmieniajäc jedynie "gniazdka" w amplitunerze, uzywajäc tego samego kabla. potem powtörz to samo z innym kablem. napisz kiedy buczy, a kiedy nie. moze po prostu jest przebicie na läczöwce, jesli nie, pomyslimy co dalej. pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egoist Napisano 29 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2009 problem zniknąłnie wiem jak i dlaczego ale teraz wszystko działa okijeśli problem wystąpi ponownie, posprawdzam wszelkie wtyki i dam znaćPs. czy może być to wina kabli? Niedawno wymieniłem najprostsze kable na kable Klotza i na początku wszystko było w najlepszym porządkupozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 29 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2009 Moze byc to wina kabli (jak napisalem), ale jesli tylko na poczätku po wymianie bylo ok, a potem juz nie - trudno powiedziec. pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts