Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
cześć
szaczowne grono proszę o pomoc
oto problem:
podczas odtwarzania muzyki z cd playera coś buczy w jednym z głośników już myślałem że kolumna padła choć nie była dręczona
odłączyłem kolumnę zastąpiłem ją inną ale problem nie zniknął więc pomyślałem że trzeba przetestować resztę zestawu muza z dvd działa oki skolumny działają wyśmienicie , muza z tuner'a również
tak więc tylko cd playerowi coś się pokiepściło albo wejściom w amplitunerze
może wiecie co dolega
pozdrawiam
Napisano
Witam. Jakimi przewodami läczycz cd i dvd z amplitunerem?
Czy pröbowales poläczyc dvd do wejscia, na ktörym jest cd? Jesli tak, czy problem nadal wystepuje, mimo zmiany zrödla na danym wejsciu? Mozesz w ten sposöb potwierdzic lub wyeliminowac wade wejsc w ampli.
Napisano
Problem polega na tym, ze möglbys bardziej sprecyzowac. Odsluch z dvd byl ok, tym samym wyeliminowales wade kolumn, ale möglbys napisac, czy dvd podläczyles do tego samego gniazda, na ktörym "buczal" sygnal z cd, czy po prostu przeläczyles selektorem wejsc wybör zrödla w amplitunerze.

Moja propozycja na poczätek: podläcz cd tak jak masz, niech sobie buczy. nastepnie zmien wejscie w ampli. na ten sam rodzaj, zmieniajäc jedynie "gniazdka" w amplitunerze, uzywajäc tego samego kabla. potem powtörz to samo z innym kablem. napisz kiedy buczy, a kiedy nie. moze po prostu jest przebicie na läczöwce, jesli nie, pomyslimy co dalej. pzdr.
Napisano
problem zniknął
nie wiem jak i dlaczego ale teraz wszystko działa oki
jeśli problem wystąpi ponownie, posprawdzam wszelkie wtyki i dam znać
Ps. czy może być to wina kabli? Niedawno wymieniłem najprostsze kable na kable Klotza i na początku wszystko było w najlepszym porządku
pozdrawiam