egoist #1 Napisano 28 stycznia 2009 cześćszaczowne grono proszę o pomocoto problem:podczas odtwarzania muzyki z cd playera coś buczy w jednym z głośników już myślałem że kolumna padła choć nie była dręczonaodłączyłem kolumnę zastąpiłem ją inną ale problem nie zniknął więc pomyślałem że trzeba przetestować resztę zestawu muza z dvd działa oki skolumny działają wyśmienicie , muza z tuner'a również tak więc tylko cd playerowi coś się pokiepściło albo wejściom w amplitunerzemoże wiecie co dolegapozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #2 Napisano 28 stycznia 2009 Witam. Jakimi przewodami läczycz cd i dvd z amplitunerem? Czy pröbowales poläczyc dvd do wejscia, na ktörym jest cd? Jesli tak, czy problem nadal wystepuje, mimo zmiany zrödla na danym wejsciu? Mozesz w ten sposöb potwierdzic lub wyeliminowac wade wejsc w ampli. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adamc #3 Napisano 28 stycznia 2009 Spróbuj też zmienić przewody łączące CD z ampli - czasem masa źle kontaktuje albo jakiś "zimny lut" się trafi i taki jest efekt właśnie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audionet #4 Napisano 28 stycznia 2009 Masz wyjście na słuchawki w CD? A tam buczy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #5 Napisano 28 stycznia 2009 Problem polega na tym, ze möglbys bardziej sprecyzowac. Odsluch z dvd byl ok, tym samym wyeliminowales wade kolumn, ale möglbys napisac, czy dvd podläczyles do tego samego gniazda, na ktörym "buczal" sygnal z cd, czy po prostu przeläczyles selektorem wejsc wybör zrödla w amplitunerze.Moja propozycja na poczätek: podläcz cd tak jak masz, niech sobie buczy. nastepnie zmien wejscie w ampli. na ten sam rodzaj, zmieniajäc jedynie "gniazdka" w amplitunerze, uzywajäc tego samego kabla. potem powtörz to samo z innym kablem. napisz kiedy buczy, a kiedy nie. moze po prostu jest przebicie na läczöwce, jesli nie, pomyslimy co dalej. pzdr. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
egoist #6 Napisano 29 stycznia 2009 problem zniknąłnie wiem jak i dlaczego ale teraz wszystko działa okijeśli problem wystąpi ponownie, posprawdzam wszelkie wtyki i dam znaćPs. czy może być to wina kabli? Niedawno wymieniłem najprostsze kable na kable Klotza i na początku wszystko było w najlepszym porządkupozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #7 Napisano 29 stycznia 2009 Moze byc to wina kabli (jak napisalem), ale jesli tylko na poczätku po wymianie bylo ok, a potem juz nie - trudno powiedziec. pzdr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach