Skocz do zawartości

Amplituner Yamaha RX-V685 czy moze Denona x2500H jakie głosniki instalacyjne wybrac

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam zaznaczam na samym poczatku ze jestem raczej laikiem jesli chodzi o nagłosnienie dlatego prosił bym kolegów którzy  znaja sie na tym o pomoc  w dobraniu odpowiedniego sprzetu, niechciał bym udac sie  do jakiegos sklepu gdzie  ktos wcisnie mi cos co mu na półce lezy i sprzedac sie nie chce :)

A wiec jak w tytule zastanawiam sie nad Amplitunerem Yamaha RX-V685  lub Denon x2500H , wykozystanie 70 % kino 30% muzyka, jakie głosniki dobrac do kazdego z tych Amplitunerów który bedzie dla mnie lepszy ( prócz salonu  bedzie dodatkowa strefa  łazienka, zostana tam zamontowane 2 głosniki sufitowe i tu pytanie  który Amplitunerów ma lepsze rozwiazania stref?  dodatkowo dodam ze w Yamaha podoba mi sie mozliwosc dołaczeni głosnika  music cast ) co do nagłosnienia interesuja mnie Głosniki do zabudowy  z tym ze  3 głosniki  przednie montaz w scianie na której bedzie telewizor w załaczniku przesyłam ustawienie salonu, który wraz z jadalnia ma 28m2 do tego  Subufer (subufer nie musi byc do zabudowy raczej wolnostojacy) dodatkowo z tyłu dwa głosniki  sufitowe jak widac na załaczonym planie w domu sa ogromne przeszklenia wiec nie ma mozliwosci montazu  surroundów  w scianie jak z przodu  pozostaje jedynie sufit, kolumny wolnostojace nie wchodza w gre.  Zastanawiałem sie takze nad 2 głosnikami Dolby atmos jednak jak narazie  chyba  przygotuje jedynie okablowanie pod atmosy budzet mnie nie pusci :) na amplituner wraz z nagłosnienem  moge przeznaczyc max 7 tys powyzej tej kwoty zona mnie zastrzeli :P

salon.jpg

Edytowano przez Karol Wieczorek
bład
Napisano

Witaj,

Jeśli dobrze rozumiem. Na przody kolumny instalacyjne ale in walle nie w suficie? Napisałeś nie w tym dziale co trzeba ale już kontynuujmy. Może moderacja przeniesie

W takim razie kinowe rozwiązanie 100%.

Co do drugiej strefy polecam Ci podłączyć po kablu więc tu bez znaczenia które wybierzesz.

Do Denona X 2600 na przykład instalacyjne modele Monitor Audio. Jest cała masa do wyboru i kompletów

Do Yamahy 685 szedł bym wśród modeli Dali lub Heco.

https://www.heco-audio.de/en/speaker/install-basic/

https://pl.horn.eu/pl/PL/MARKI/DALI/CUSTOM_INSTAL

https://www.monitoraudio.com/pl/glosniki-instalacyjne/

W przypadku pytan służę pomocą.

Piotr

Napisano

a dziekuje za odpowiedz ciekawe rozwiazanie to z filmiku jednak chodziło mi bardziej o kolumny do zabudowy w scianie ale widze jest ze tego ogólnie sporo, co do frontów to tak  rozwiazanie sciennie  mysle ze do kina troche lepiej bedzie to brzmiec niz sufitowe,  jednak surroundy juz sufitowe z powodu braku miejsca z tyłu.

widze ze chyba zajmuje sie Pan takze sprzedaza  sprzetu Hi Fi czy mozna prosic o jkas wycene  fajnego zestawu     2 fronty  ,subufer i 2 suroundy sufitowe  do tego jeden z amplitunerów o których byla mowa  budzet 7 tys. nie wiem czy na forum mozna  adres email podawac :)  pldriversltd@gmail.com

pozdrawiam