S4Home Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Nie znam tych kabli z czystej miedzy do 4 zl. Ale znam i jestem pewien że jak weźmiesz więcej to dobrą cenę uzyskasz na Procab LS 25. Dobry kabel nadający się także pod tynki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubson Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 55 minut temu, S4Home napisał: Nie znam tych kabli z czystej miedzy do 4 zl. Ale znam i jestem pewien że jak weźmiesz więcej to dobrą cenę uzyskasz na Procab LS 25. Dobry kabel nadający się także pod tynki. Piotr To jeśli mówimy o przedziale cenowym ok 12-13 za m2 to widziałem też Melodika BWC2250 Black & White Przewód głośnikowy OFC klasy 4N 2x2,5mm2, więc nie wiem które lepsze w tym przedziale cenowym? kabel bedzie tylko puszczony w scianie na ok 130 cm od podlogi na tylniej scianie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 Melodika jest droższa. A to podobna konstrukcja. Ja lubię też najtańszy model Oehlbach, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubson Napisano 18 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 Widzę, że model Amplituner Yamaha RX-V6A pojawił się w ofertach. Ktoś coś testował da info, Myślę do zestawienia go z HECO AURORA 1000 lub 700 :-). Szukam dobrych cen za zestaw HECO AURORA 1000+Yamaha RX-V6A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 No to zapraszam. Pojawił sięjuż pierwszy test gdzie goście w UK go zbadali. Jest dzwiekowo deczko ciekawiej od 685. Więc dobrze i dobrze będzie się to zgrywać z Aurora Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubson Napisano 23 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Dzień dobry, podsumowując chyba zdecyduje się za zestaw amplituner Yamaha RX-V6A + Zestaw kolumn kina domowego Heco Aurora 1000 + 300 + Center 30 + Sub 30 A w kolorze "ivory white". Nie znajdę chyba lepszego zestawienia do 10 000 zł ampli + zestaw głośników w kolorze białym , które będzie mi grało lepiej w poniższym wnętrzu: Głośniki na szybko oznaczone kolorem niebieskim, sub planuje postawić po lewej stronie przy ścianie w okolicach frontów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Moim zdaniem jest ok. Sub wyregulujesz. Zapraszam po wyceny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Witam,podłączę się do tematu bo mam bardzo podobny dylemat. Czy powyższe porady odnośnie doboru kolumn mogę zastosować w przypadku Yamahy rx-v779 i czy mogę prosić o propozycje cen zestawów 700 ,1000 i subwoofera, z góry dzięki. Drugie pytanie czy za 40% ceny wyjściowej warto kupić jeszcze ten amplituner ,czy lepiej kupić coś nowszego? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubson Napisano 3 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Ja po zestawieniu z rzeczywistością w kwestii dostępności , decyduje się na zakup Denon AVR-X2700H. Liczę, że będą fajnie grały z zestawem HECO AURORA 1000 Podsyłam dla osób, którzy mieli podobny dylemat jak ja, strony z porównaniem parametrów i funkcjonalności: https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x2700h/uk/yamaha-rx-v6a/asia-and-general/ https://www.bhphotovideo.com/c/compare/Yamaha_RX-V6A_vs_Denon_AVR-X2700H/BHitems/1583464-REG_1585634-REG Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2020 O ceny pytaj nas telefonicznie albo na maila. To są bardzo konkurencyjne modele mimo różnych punktów przyznawanych w różnych testach. One tylko grają inaczej. Yamaha dostarczy więcej energii i kopa, denon zagra miękko i basowo. To czy chcesz używany 779 zależy od twoich oczekiwań. To był dobry model. Popatrz tylko na jego stan i ile go będziesz używał. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 4 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2020 Jeśli chodzi o 779 to aż przerasta moje potrzeby,został mi polecony przez znajomego, miałem też możliwość usłyszeć jego możliwości przed zakupem. Udało mi się go kupić za 1600zł w stanie kolekcjonerskim ,wręcz pedantycznie utrzymanym. Zanim się zainteresowałem tym modelem wachałem się między v685 a v6a ale jak usłyszałem 779 w akcji wraz zestawem 5.1 Heco Music Style 1000 stwierdziłem że wcale nie potrzebuje najnowszych modeli. I właśnie takiego brzmienia oczekuję od kolumn które chcę kupić . Pytanie czy znajdę coś co wyda z siebie takie brzmienie tylko w troszkę niższej kwocie,czy Aurory 1000 mają podobną charakterystykę? Dodam jeszcze że kolumny mogą być z drugiej ręki. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubson Napisano 10 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Witam, z uwagi na sprawy rodzinne i małe dzieci, sprzęt kupiłem seta HECO 1000 + ampli Denon, Gra ale nie mam więcej czasu się tym pobawić..życie. W załączeniu przesyłam zdjęcia bo widzę wiele osób miało podobne dylematy 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts