martini_dy Napisano 1 lutego 2009 Napisano 1 lutego 2009 Witam,Od jekaigoś czasu jestem użytkownjikiem HK 3490, gra zajebiscie, ale mam jeden problem z nim, a mianowicie nie moge przejsc z kabli analogowych na cyfrowe, chciałem podłączyć cd przez światłowodzik, ale nie wiem dlaczego moje HK nie cche przejść z analoga na cyfrę - może zna ktoś odp ??Z góry dzięki Odpisz, cytując
Waldek Napisano 2 lutego 2009 Napisano 2 lutego 2009 Witam!Wejście musi być aktywowane podobnie jak inne np: CD, Phono, Tape etc.Pozdrawiam Odpisz, cytując
martini_dy Napisano 12 lutego 2009 Autor Napisano 12 lutego 2009 Cytat Witam!Wejście musi być aktywowane podobnie jak inne np: CD, Phono, Tape etc.Pozdrawiam Pytanie jak je aktywować bo instrukcja jest uboga na maksaz góry wielkie dzięki za podpowiedz Odpisz, cytując
Waldek Napisano 12 lutego 2009 Napisano 12 lutego 2009 Witam! W załączeniu instrukcja po angielsku http://manuals.harman.com/HK/Owner%27s%20M...490_english.pdf, strona 12 dział "Selection of digital sources". Napisane jest że wejscie te można przyporządkować dowolnemu , czyli np. CD, Phono, Vid 1-2-3. Radzę skorzystać z tych ostatnich, przynajmniej ja używam tylko jednego z nich w swoim 3480. Piszą tak:trzymając wciśnięty przycisk wyboru (powiedzmy Vid-2) na panelu przednim! (nie na pilocie) naciskać przycisk T-Mon, obserwując jednocześnie wyświetlacz na którym powinno pokazać się żądane wejście; Coaxial, Optical lub Analog. Po pokazaniu się żądanego, oba przyciski zwolnić. Dodam że źródło ma być podłączone do amplitunera odpowiednim kablem, i jak rozumiem wyjście w odtwarzaczu aktywowane, choć tej informacji w instrukcji nie podaja.Życzę powodzenia.Pozdrawiam Odpisz, cytując
martini_dy Napisano 2 marca 2009 Autor Napisano 2 marca 2009 Dzięki gra jak trzeba, ale zeby to było w instrukcji dołączonej do sprzetu nie było by problemy - jeszcze raz dziekui !!!! Cytat Witam! W załączeniu instrukcja po angielsku http://manuals.harman.com/HK/Owner%27s%20M...490_english.pdf, strona 12 dział "Selection of digital sources". Napisane jest że wejscie te można przyporządkować dowolnemu , czyli np. CD, Phono, Vid 1-2-3. Radzę skorzystać z tych ostatnich, przynajmniej ja używam tylko jednego z nich w swoim 3480. Piszą tak:trzymając wciśnięty przycisk wyboru (powiedzmy Vid-2) na panelu przednim! (nie na pilocie) naciskać przycisk T-Mon, obserwując jednocześnie wyświetlacz na którym powinno pokazać się żądane wejście; Coaxial, Optical lub Analog. Po pokazaniu się żądanego, oba przyciski zwolnić. Dodam że źródło ma być podłączone do amplitunera odpowiednim kablem, i jak rozumiem wyjście w odtwarzaczu aktywowane, choć tej informacji w instrukcji nie podaja.Życzę powodzenia.Pozdrawiam Odpisz, cytując
rafalskim7 Napisano 5 lutego 2017 Napisano 5 lutego 2017 Cytat Witam! W załączeniu instrukcja po angielsku http://manuals.harman.com/HK/Owner%27s%20M...490_english.pdf, strona 12 dział "Selection of digital sources". Napisane jest że wejscie te można przyporządkować dowolnemu , czyli np. CD, Phono, Vid 1-2-3. Radzę skorzystać z tych ostatnich, przynajmniej ja używam tylko jednego z nich w swoim 3480. Piszą tak:trzymając wciśnięty przycisk wyboru (powiedzmy Vid-2) na panelu przednim! (nie na pilocie) naciskać przycisk T-Mon, obserwując jednocześnie wyświetlacz na którym powinno pokazać się żądane wejście; Coaxial, Optical lub Analog. Po pokazaniu się żądanego, oba przyciski zwolnić. Dodam że źródło ma być podłączone do amplitunera odpowiednim kablem, i jak rozumiem wyjście w odtwarzaczu aktywowane, choć tej informacji w instrukcji nie podaja.Życzę powodzenia.Pozdrawiam Witam. Robię tak jak jest napisane, czyli w momencie gdy na wyświetlaczu po przełączeniu pokazuje się napis optical i w tym momencie puszczam obydwa przyciski, po czym spowrotem wyświetla się opcja analog. Próbowałem wielokrotnie i cały czas jest tak samo. Dodam że HK3490 jest połączony z odtwarzaczem cd Sony poprzez światłowód. Czy ja robię coś nie tak ? Proszę o podpowiedź co zrobić żeby wreszcie zadziałało.Pozdrawiam Odpisz, cytując
S4Home Napisano 6 lutego 2017 Napisano 6 lutego 2017 Napisz do kolegi wyżej, jemu wszystko chodzi. Odpisz, cytując
jarm Napisano 18 kwietnia 2020 Napisano 18 kwietnia 2020 Dnia 5.02.2017 o 17:17, rafalskim7 napisał: Witam. Robię tak jak jest napisane, czyli w momencie gdy na wyświetlaczu po przełączeniu pokazuje się napis optical i w tym momencie puszczam obydwa przyciski, po czym spowrotem wyświetla się opcja analog. Próbowałem wielokrotnie i cały czas jest tak samo. Dodam że HK3490 jest połączony z odtwarzaczem cd Sony poprzez światłowód. Czy ja robię coś nie tak ? Proszę o podpowiedź co zrobić żeby wreszcie zadziałało. Pozdrawiam Dnia 5.02.2017 o 17:17, rafalskim7 napisał: Witam. Robię tak jak jest napisane, czyli w momencie gdy na wyświetlaczu po przełączeniu pokazuje się napis optical i w tym momencie puszczam obydwa przyciski, po czym spowrotem wyświetla się opcja analog. Próbowałem wielokrotnie i cały czas jest tak samo. Dodam że HK3490 jest połączony z odtwarzaczem cd Sony poprzez światłowód. Czy ja robię coś nie tak ? Proszę o podpowiedź co zrobić żeby wreszcie zadziałało. Pozdrawiam Witam mam ten sam problem :( juz mi zabrakło pomysłów na kombinację klawiszy :( Poproszę o .... podpowiedź :) Pozdrawima jarm Odpisz, cytując
Recommended Posts