emjot27 Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Witam. Mam prośbę o pomoc w doborze słuchawek, które pozwoliły by mi razem z moją żoną, na oglądanie filmów używając 2 par jednocześnie. Mam Apple Tv i jedną parę słuchawek JBL E40 BT, które rewelacyjnie współpracują mi z czarnym pudełeczkiem Apple. Chciałbym dokupić drugie, ale niestety już ich nie produkują. Czytałem, że aby można było sparować jednocześnie 2 pary słuchawek obie muszą obsługiwać standard ShareMe 2.0 ale z tego co widzę, to JBL już takich nie produkuję? Co się stało? Czy ta technologia została wycofana? Jeżeli tak, to jakie inne rozwiązanie możecie mi polecić. Oczywiście zależy mi na w miarę niedrogim rozwiązaniu więc oryginalne słuchawki Apple AirPods czy Beats odpadają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Wiele nadajników bluetooth daje możliwość podłączenia do nich równocześnie 2 par słuchawek i wtedy nie musza one być nawet tego samego producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emjot27 Napisano 6 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Ok. Ale co mi w takim razie radzisz, abym mógł najmniejszym kosztem to zrealizować. W domu mam tylko te JBL z bluetoothem. Drugie słuchawki mam przewodowe, więc albo mógłbym dokupić drugą parę z BT i ShareMe która mogła by się sparować z tymi JBLami albo zupełnie inne rozwiązanie. Pożyczyłem słuchawki od kolegi (też JBLa) ale bez ShareMe i niestety nie udało się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Apple TV ma tylko wyjście HDMI i port lan ? Jeśli tak to chyba używasz go z TV. Czy on ma wyjście optyczne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emjot27 Napisano 6 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Tak. Tv ma wyjscie optyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 No i wystarczy do tego wyjścia podłączyć nadajnik bluetooth audio który obsługuje równoczesną łączność z dwoma parami słuchawek. Np. taki : https://pl.aliexpress.com/item/32840887897.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emjot27 Napisano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Ok. Pytanie jak taki Chinczyk się sprawuję? Jaka jakość sygnału? Czy nie zrywa połączenia? Miał ktoś? Testował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emjot27 Napisano 25 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Temat zamykam. Kupiłem Transmiter Bluetooth MOZOS MBL-HD + dodatkowe słuchawki AUDIO TECHNICA ATH-SR30BT. Transmiter podłączyłem przez przewód optyczny do telewizora i bez problemu sparowałem 2 pary słuchawek. Dźwięk jest czysty i bez opóźnień w stosunku do obrazu. Tak jak chciałem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Ten jest trochę droższy i z większą funkcjonalnością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emjot27 Napisano 25 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Zgadza się. Ma baterię i ma możliwość przełączenia trybu pracy: może być nadajnikiem oraz odbiornikiem. Najważniejsze, że potrafi obsłużyć 2 odbiorniki bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts