Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry,

mam podłączony odtwarzacz bluray Samsung HT-J5500 do amplitunera stereo Denon. Czy istnieje możliwość słuchania płyt CD bez każdorazowego zmieniania w ustawieniach wyboru głośników na TV . Tak żeby nie włączać ciągle ekranu w tym celu.  Zestaw głośników 5.1 nie używam, mam odłączony.

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

marcin

Napisano

Amplituner powinien rozpoznać że jest to stereo i tak puścić. Jeśli tak nie masz to albo masz ustawione na sztywno inne wyjście w BD albo w amplitunerze.

To powinno się odbywać automatycznie w każdym razie

Piotr

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Amplituner powinien rozpoznać że jest to stereo i tak puścić. Jeśli tak nie masz to albo masz ustawione na sztywno inne wyjście w BD albo w amplitunerze.

To powinno się odbywać automatycznie w każdym razie

Piotr

Dzięki. No niestety tak się nie dzieje. Za każdym razem gdy chcę posłuchać CD musze zmieniać w ustawieniach wybór głośników na TV. Automatycznie jest tam ustawiony zestaw kina. Amplituner niestety nie ma takiej mocy by to zmienić.

Napisano
4 godziny temu, S4Home napisał:

Czekaj co Ty dokładnie zmieniasz bo teraz to już chyba nie rozumiem.

BD wpięty do Amplitunera. Amplituner do TV.

Wkładasz płyte CD i leci na kolumnach.

Po co Ci TV w tym momencie?

Wkładam płytę CD i niestety nic nie leci na kolumnach, bo jak się właśnie dowiedziałem od producenta, BD domyślnie korzysta z głośników zestawu i nie ma możliwości tego zmienić. :/ także dzięki