arczik Napisano 19 listopada 2020 Napisano 19 listopada 2020 (edytowany) Cześć Wszystkim, Poszukuję sprzętu audio do 20 metrowego salonu w bloku. Głównie słucham muzyki ze Spotify, oglądam Netflixa i gram na konsoli. Budżet 2-3k. Wymagania: - bluetooth -> absolutny must have, - wejście optyczne, - hdmi - nie wiem czy jest to aż tak konieczne skoro można podłączyć urządzenie do TV przez wyjście optyczne, - chciałbym słyszeć dobrze muzykę na całej powierzchni salonu, nie tylko na kanapie lub u sąsiada. Poniżej widać rozkład mojego salonu, szare prostokąty to meble, od lewej ścianka, potem stół, zaś z prawej strony jest kanapa. Zielony prostokąt to TV, a niebieskie prostokąty to miejsce na kolumny. Jak do tej pory rozważam: Denon CEOL N10/N11 YAMAHA PianoCraft MCR-N670D Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam, Artur! Edytowano 19 listopada 2020 przez arczik Odpisz, cytując
Gość Napisano 19 listopada 2020 Napisano 19 listopada 2020 Witam Wytypowałeś nowe urządzenia można lepiej inaczej 😉 Bierzesz pod uwagę sprzęt używany np kolumny, czy bluetooth jest niezbędny, jakiej muzyki słuchasz. Pozdrawiam Odpisz, cytując
arczik Napisano 19 listopada 2020 Autor Napisano 19 listopada 2020 @RLC Cześć, Bluetooth jest niezbędny. Zależy mi abym mógł połączyć się np z telefonem zarówno dzisiaj, jak i za 5 lat. Nie wiem czy używany sprzęt spełni to wymaganie. Słucham głównie tego co leci w radio, muzyki elektronicznej, oraz utworów dla małych dzieci z YT. Pozdrawiam, Artur! Odpisz, cytując
Gość Napisano 19 listopada 2020 Napisano 19 listopada 2020 Spotify przez co obsługujesz masz wbudowanego CHROMECAST-a w Tv? Odpisz, cytując
arczik Napisano 19 listopada 2020 Autor Napisano 19 listopada 2020 Na dzień dzisiejszy korzystam głównie z telefonu i konsoli w tym celu. TV nie posiada Chromecast'a i nie jest akurat argumentem; kiedyś się go wymieni. Odpisz, cytując
Gość Napisano 19 listopada 2020 Napisano 19 listopada 2020 (edytowany) Myślę że Smsl Q5 Pro + Chromecast Audio do obsługi Spotify, radia internetowego, YT sprawdzi się bardzo dobrze kolumny Kef Q 350 https://allegro.pl/oferta/kef-q350-kolor-czarny-kolumny-podstawkowe-8001287981 Masz nowy zestaw o ciekawszym brzmieniu jak Denon, Yamaha 😉 P.S Zapomniałem jak już musi być https://allegro.pl/oferta/baseus-odbiornik-dzwieku-bluetooth-adapter-aux-usb-8380139502 Edytowano 19 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 listopada 2020 Napisano 20 listopada 2020 Cześć, Idealnym rozwiązaniem byłby Topping MX3 w połączeniu z Heco Aurora 700 lub Pylon Audio Sapphire 25 jeśli lubisz bardziej mięsisty bas. Heco Aurora zagrają łagodniej i nieco szerzej. Bluetooth masz tutaj na wyposażeniu, a telewizor połączysz bez najmniejszego problemu kablem optycznym. Jeśli miałoby stanąć na monitory to polecam dynamiczne i szczegółowe Kef Q350 lub Q Acoustic 3030i, które zagrają potężniejszą podstawą basową. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując
arczik Napisano 21 listopada 2020 Autor Napisano 21 listopada 2020 Cześć, Podjąłem temat Waszych propozycji w domu. Mamy drobny problem, normalne radio jest wymagane i dochodzi prostota obsługi tego wszystkiego. Czy jest jakiś wzmacniacz/amplituner który będzie miał wbudowane radio, BT i będzie go można obsłużyć jednym pilotem? Pozdrawiam, Artur! Odpisz, cytując
animak_88 Napisano 21 listopada 2020 Napisano 21 listopada 2020 Ja mam z kolei pytanie co do Q Acoustic 3050i, czy beda odpowiednie na salon 20 metrow ( za 3 lata przprowadzka do salonu 40m) do wzmacniacza Cambridge cxa61 ?budzet para kolumn do 3200 zł max Odpisz, cytując
Gość Napisano 21 listopada 2020 Napisano 21 listopada 2020 arczik poczytaj o Chromecast Audio zdecydowanie lepszy transport jak bluetooth obsługa też banalna wystarczy telefon 😉 https://forum.audio.com.pl/topic/61419-klub-google-chromecast-audio/ Odpisz, cytując
Recommended Posts