imryk82 Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Cześć, Mam kino domowe Denona, w którym nie ma BT/WIFI. Chciałbym "doczepić" coś do tego sprzętu, coś co umożliwi puszczanie muzyki z telefonu/tabletu/kompa. Idealnie byłoby po wifi (lepiej niż sam BT). Budżet niewielki: 500-600 zł. Co proponujecie? Oczywiście zależy mi na jakości dźwięku (Tidal) i stabilności działania. Muzyka: niemal wszystko poza disco polo, metalem czy ciężkim rockiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Najprościej,najtaniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imryk82 Napisano 20 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Dzięki za szybką odpowiedź Chromecast był potencjalnym wyborem. Albo Yamaha WXAD-10. Zastanawia mnie jedno - jakość dźwięku. Nie chce mi się wierzyć żeby to grało lepiej niż np. Yamaha i było bardziej funkcjonalne (BT, aplikacja musicast). Szkopuł w tym, że Yamaha trochę powyżej mojego budżetu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 Bardziej funkcjonalny jest chromecast 3 lub ultra. Podłączasz do TV. Można przesłać dodatkowo obraz. W przypadku połączenia chromecast 3 przewodem koaksjalnym TV do dca nie słyszę różnic w jakości, porównując połączenie chromecast audio po optyku. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imryk82 Napisano 20 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2020 A jeszcze inaczej Jaka opcja lepsza: 1) Yamaha WXAD-10 + maplituner kina domowego Denon AVR X500 2) Chromecast + DAC (np. topping MX3/Hypnos Nostromo/Nostromo UX1/inny za ok 500 zł) + ampli Denon AVR X500 Kombinuję żeby ładnie grało i było fukncjonalnie. Chromecast bez DACa raczej lipa przecież? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts