Skocz do zawartości

Dylemat Audiolab 6000A czy Pioneer A-50DA

Recommended Posts

Napisano

Oba wzmacniacze mogą pracować w trybie końcówki mocy i będą połączone z amplitunerem KD - Yamaha RX-V685. Do wzmacniacza będą podłączone (a przynajmniej na razie) fronty Tannoy Mercury 7.4.

Oba wzmacniacze są w cenie ok. 3000 zł i spełniają moje wymagania tzn. mają DAC, mają wejście optyczne, tryb końcówki mocy można włączyć / wyłączyć z pilota.

Pioneer ma większą moc od Audiolaba, ma korekcję dźwięku i loudness.

Co wybrać i czy warto dopłacać do Pioneera A-40, który mam obecnie i w którym jedyną rzeczą, która mi nie pasuje to włączanie / wyłączanie trybu końcówki mocy przyciskiem na urządzeniu?

Napisano

Cześć,
Wszystko zależy tak na prawdę od Twoich kolumn i preferencji. Audiolab zagra przyjemniej, muzykalniej ze zdecydowanie lepszą sceną dźwiękową. Pioneer to lepsza dynamika i bardziej zróżnicowany bas. Dodatkowo masz w tym przypadku equalizer. Pozostaje jeszcze kwestia dostępności i tutaj już kolorowo nie jest, ponieważ Pioneer będzie dopiero po nowym roku. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

• 5 weeks later...
Napisano

Podsumowując:

Q21 dziękuję bardzo za wypożyczenie Audiolab-a 6000A. Niestety to nie moja bajka - zbyt słodko i misiowato. Jest już Pioneer A-50DA i to jest moje granie.. dynamika, szybkość i pier.... eee walnięcie jak potrzeba. Poza tym dac w Pionierze jest rewelacyjny i pozwala usłyszeć w utworach to czego do tej pory nie usłyszałem w A-40. Teraz może wymiana frontów na XT 8F :)