malin84 Napisano 6 lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 lutego 2009 Witam.Parę dni temu zacząłem składać sobie zestaw kina domowego. Amplituner to Denon 1509 a głośniki 4 szt monitorków Koda EX 566 (mam mały pokój i te miały wystarczyć) oraz centralny z tej serii. Narazie podłączyłem centralny i dwa frontowe (bez tylnich bo czekam na półki) i nie wiem dlaczego grają bardzo cicho, nie mają basu - tzn jest ale taki płytki jak z najtańszych plastikowych głośników komputerowych (jakieś tam pukanie). A jak przełączam w inne tryby nie stereo to wycisza się na tyle że na połowie głośności ledwo cokolwiek słychać. Wiele rzeczy ustawiałem i nie daje to żadnego rezultatu. Jak rozgłaśniam to słyszę w głośnikach jakieś ciche stuki, trzaski. Czy ktoś miał taki problem? Czy to wina podłączenia? Czy ktoś wie co się dzieje? Proszę o pomoc.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi Napisano 6 lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 lutego 2009 Małe moniotory zawsze będą cicho grały, zwłaszcza monitory Kody Lekki cykanie podczas podgłaśniania jest normalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 6 lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 lutego 2009 Sprawdz utawienia amplitunera. W tym celu należy przewertoać instrukcję Sprawdź ustawienia frontów - Large, small, susbbasu - Yes or No, odcięcie zwrotnicy i takie tam.Powodzenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts