malin84 Napisano 6 lutego 2009 Napisano 6 lutego 2009 Witam.Parę dni temu zacząłem składać sobie zestaw kina domowego. Amplituner to Denon 1509 a głośniki 4 szt monitorków Koda EX 566 (mam mały pokój i te miały wystarczyć) oraz centralny z tej serii. Narazie podłączyłem centralny i dwa frontowe (bez tylnich bo czekam na półki) i nie wiem dlaczego grają bardzo cicho, nie mają basu - tzn jest ale taki płytki jak z najtańszych plastikowych głośników komputerowych (jakieś tam pukanie). A jak przełączam w inne tryby nie stereo to wycisza się na tyle że na połowie głośności ledwo cokolwiek słychać. Wiele rzeczy ustawiałem i nie daje to żadnego rezultatu. Jak rozgłaśniam to słyszę w głośnikach jakieś ciche stuki, trzaski. Czy ktoś miał taki problem? Czy to wina podłączenia? Czy ktoś wie co się dzieje? Proszę o pomoc.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując
waldi Napisano 6 lutego 2009 Napisano 6 lutego 2009 Małe moniotory zawsze będą cicho grały, zwłaszcza monitory Kody Lekki cykanie podczas podgłaśniania jest normalne. Odpisz, cytując
Jeremi Napisano 6 lutego 2009 Napisano 6 lutego 2009 Sprawdz utawienia amplitunera. W tym celu należy przewertoać instrukcję Sprawdź ustawienia frontów - Large, small, susbbasu - Yes or No, odcięcie zwrotnicy i takie tam.Powodzenia! Odpisz, cytując
Recommended Posts