Euroset #1 Napisano 7 lutego 2009 Witajcie!To mój pierwszy post na tym forum, więc wybaczcie, że zwracam się z trochę dziwnym pytaniem.Poszukuję modelu wieży JVC z końca lat 90-tych. Niestety nie pamiętam jej pełnej nazwy i nie mogę jej odnaleźć w necie.Pamiętam, że jej charakterystyczną cechą były głośniki wysoko tonowe, które obracały się w prawo lub w lewo w kolumnach po ustawieniu konkretnego presetu w korektorze.Miał tę wieże mój kolega i pamiętam, że dawała ona bardzo fajne brzmienie.Może ktoś z Was ma lub miał do czynienia z takim zestawem JVC, to bardzo proszę o podanie modelu tej wieży.Z góry dziękuję i pozdrawiam!Darek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gatto #2 Napisano 8 lutego 2009 Pamiętam tę wieżę, ale też nie pamiętam modelu. Szukaj na Allegro i t.d. Co do głośnioków, to na pewno ten bajer z obracanymi gwizdkami wzbudzał emocje.Jednak to nie stanowi o lepszej jakości dźwięku. Jest to tylko bajer, w żaden sposób nie polepszający dźwięk, wręcz pogarszający. Czy jest sens uganiania się za tym przeżytkiem? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach