Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Jestem w trakcie szukania subwoofera do kina domowego. Amplituner denon AXR- X2500H , kino domowe -wilson estrada 5.0.

Pokój ma 20metrów

Zastanawiam się  nad subwooferem Svs SB-2000 , Klipsch SPL 150, Klipsch SPL 120,model R 115 Sw też wchodził by w gre

Chyba ,że  mielibyście inne propopzycje ?

Budżet  do max 3tysiące . Chciałbym  by dobrze grało ,i był również  ok do filmów.  Pozdrawiam 

Napisano

Moim zdaniem w przypadku tych kolumn jest to zdecydowanie przerost formy nad treścią.

Model 115sw w kinie jest świetny.

Ale szczerze to nie wiem czy podniesie ci to po prostu jakość twojego kina. nie wiem czy nie wolałbym wybrać tańszego suba a po prostu wymienić set kolumn na coś sensowniejszego.

Piotr

Napisano
24 minuty temu, S4Home napisał:

Moim zdaniem w przypadku tych kolumn jest to zdecydowanie przerost formy nad treścią.

Model 115sw w kinie jest świetny.

Ale szczerze to nie wiem czy podniesie ci to po prostu jakość twojego kina. nie wiem czy nie wolałbym wybrać tańszego suba a po prostu wymienić set kolumn na coś sensowniejszego.

Piotr

Jeżeli  nie te modele ,to jakie?

Napisano

Subwoofery ciekawe, Klipsch idealnie sprawdzi się w kinie, choć jest rzeczywiście na wyrost względem kolumn, ale zawsze można z czasem wymienić następne elementy, a suba wybrać już na przyszłość.

Co do SVS SB2000 to osobiście postawiłbym na tą konstrukcję, ale jest to zupełnie inna konstrukcja i inne brzmienie niż Klipsch - bardziej muzyczne, szybsze i lepiej kontrolowane brzmienie w dolnym zakresie.

Jeżeli jest taka możliwość to zapraszam na prezentację, mamy część z tych rzeczy u siebie w salonie, więc można się przekonać osobiście :)