Ariel Grabowski #1 Napisano 3 stycznia Cześć, chciałbym się doradzić jak poprawić akustykę w tym pokoju. Aktualnie pogłos jest okropny i nie da się za głośno słuchać muzyki bo dosłownie jest tu echo :) Problem jest w tym, że pokój jest na poddaszu i ma sporo skosów, muzyki słucham w wydzielonej części od biurka do ściany - widać to na zdjęciu. Pomysł jest taki, żeby dać na skos za plecami pianki akustyczne na bocznej ścianie z lewej strony będzie regał a na prawej też pianki akustyczne. Aktualnie wygląda to tak: Natomiast doradzono mi pianki akustyczne o grubości 5mm w miejscach zaznaczonych na czerowno: Tutaj jeszcze zdjęcie ze starymi głośnikami. Teraz są Monitor Audio BX 2 P.S Sorry za bałagan ale dopiero go urządzam Wystrój mi wisi dosłownie, jak dla mnie to może być cały w piankach akustycznych ale wydaje mi się, że to będzie przesada. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gienas #2 Napisano 6 stycznia Ułożenie wszędzie pianek/mat spowoduje że będziesz słyszał/czuł jak w komorze ciszy a tego dłużej nikt nie wytrzyma Jak masz czas i chęć możesz sobie sprawdzić gdzie jest najgłośniej i tam nałożyć maty" Apka "sound meter" na telefon, z głośników puszczasz jednostajny dźwięk - nie muzykę - apką sprawdzasz najgłośniejsze miejsca i tam wieszasz maty. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ariel Grabowski #3 Napisano 7 stycznia Na razie zrobię jedną ścianę i zobaczymy jak to zabrzmi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gienas #4 Napisano 8 stycznia Tutaj masz ciekawe rozwiązanie, wygląda i robi swoje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach