Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Na początek chcę się przywitać jako, że jestem nowy. Sieeemano maniacy audio! 👋 

Chciałbym waszej rady, chcę kupić głośniki pod dość już stary amplituner model to Yamaha r-5. Mam dylemat, bo są Altusy 300  u mnie na miejscu za 900 zł. Nie widziałem ich jeszcze, ale wg. Opisu wszystko sprawne, nigdy nie otwierane. Cena wydaje mi się sensowna. Budżet jakim dysponuje na kolumny to 2000-2500 zł. Myślę czy inwestować bardziej przyszłościowo, bo rozważam też zakup jakiejś nowszej yamaszki z music castem. Gatunek muzyczny głównie Hip Hop. Od czasu do czasu jakiś film. Pokój w jakim będzie sprzęt ma wymiary 4x4m. Jestem zielony jeśli chodzi o audio w domu. 

Niżej daje zdjęcie z tabliczki z amplitunera. 

Pozdrawiam i czekam na wskazówki. 

20201202_190832.jpg

Napisano
16 godzin temu, Elizjum7919. napisał:

Elac Debut 2.0 B6.2 zagrają o wiele lepiej niż altusy. Odsłuchaj przed kypnem😉

Ciekawa propozycja. Poczytałem dużo o nich i się jaram. 

Może ktoś jeszcze ma jakąś propozycję? 😁

Napisano

Cześć,
Altusy lepiej sobie odpuść, bo są to żyletki w brzmieniu i może być za ostro. Patrząc na Twój metraż odpowiednim wyborem byłyby Indiana Line Tesi 561, które zagrają muzykalnie z dobrą przestrzenią. Bardzo dobrze zgrywają się z amplitunerami Yamahy w związku z czym w przyszłości będziesz mógł uzyskać jeszcze lepsze brzmienie wymieniając obecny sprzęt na Yamahę RN602 lub 803d. 
Alternatywą mogą być Heco Aurora 700 ale w tym przypadku musisz zastanowić się czy lubisz mocniejszy dół pasma, ponieważ w pomieszczeniu około 16m2 będzie go sporo aczkolwiek nie będzie przysłaniał średnicy. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.