Sialal Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 (edytowany) Cześć, czy wzmacniacz Teac A-1D, będzie dobrze działać z dwoma kolumnami JAMO S-809? Nie za bardzo się orientuje w tym temacie i chciałbym prosić o pomoc. Edytowano 9 stycznia 2021 przez Sialal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Witam! Czy dobrze będzie działać nie wiem co masz na myśli, ale na pewno bezpieczne. Możesz spokojnie podłączyć te kolumny do w/w wzmacniacza. Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 (edytowany) Właśnie chodzi mi o to, czy bezpiecznie, czy się nic nie spali, itd. Mam do wyboru: RA-960BX Azur 350A Teac A-1D Azur 340A ROTEL RA 930 SONY TA-FE300R Który z nich będzie najlepszym wyborem? Edytowano 10 stycznia 2021 przez Sialal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Żaden. bo te Jamo to kolumny do 100% kina i to przeciętnej jakości. Lepiej zrób sobie inną listę kolumn. W tej cenie masz Melodika BL 40 MKIII, Magnat Tempus 77, Indiana Line Tesi 561, Heco Victa 702 nawet taniej, i dużo więcej. Wszystko lepsze Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Żaden. bo te Jamo to kolumny do 100% kina i to przeciętnej jakości. Lepiej zrób sobie inną listę kolumn. W tej cenie masz Melodika BL 40 MKIII, Magnat Tempus 77, Indiana Line Tesi 561, Heco Victa 702 nawet taniej, i dużo więcej. Wszystko lepsze Piotr Używać ich będę do telewizora, w większości do filmów, seriali, grania. Do muzyki trochę rzadziej. S-809 razem ze wzmacniaczem RA-960BX wyjdą mnie 2200zł. Zależy mi w sumie na tym, aby były białe, ale nie jest to konieczność. Złoże coś sensownego za te 2,2k? Wzmacniacz chyba jednak wyjdzie dosyć dużo. Edytowano 11 stycznia 2021 przez Sialal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 17 godzin temu, Sialal napisał: Mam do wyboru: RA-960BX Azur 350A Teac A-1D Azur 340A ROTEL RA 930 Nie wiem który z nich będzie dla Ciebie najlepszy, a spróbuj wypożyczyć i posłuchać u siebie z tymi kolumnami. https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/wzmacniacze-i-pokrewne-wzmacniacze-257182?bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-ele-1-1-1218&order=p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Teraz to już sam nie wiem na co się zdecydować, jest mnóstwo możliwości. S-809 mam za 1500zł, czy znajdę coś lepszego w tej cenie? Nowego? Żeby wzmacniacz do tego był do max 800zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Pewnie że tak. Heco Victa 702, Magnat Tempus 55, Pylon Pearl 25 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 16 godzin temu, Sialal napisał: S-809 mam za 1500zł, czy znajdę coś lepszego w tej cenie? Nowego? Pewnie, że znajdziesz a zapytam tak czy Ty ich słuchałeś czy nie? Podaj wielkość pomieszczenia i napisz jakiego brzmienia oczekujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 12 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) 44 minuty temu, lysyrafal napisał: Pewnie, że znajdziesz a zapytam tak czy Ty ich słuchałeś czy nie? Podaj wielkość pomieszczenia i napisz jakiego brzmienia oczekujesz? Na żywo ich nie słyszałem, tylko tyle co na YouTube. Pokój 25m², kolumny będą stać w ułożeniu stereo przy telewizorze, który jest w rogu pokoju. Trudno określić, jakie brzmienie mnie dokładnie interesuje, kolumn będę zazwyczaj używać do oglądania filmów, seriali, gier. Muzykę będę puszczał z pewnością, ale trochę rzadziej. Główny element jaki mnie interesuje to bas, ma być dosyć mocny i wyraźny, ale bez przesady. Dziękuję z góry za pomoc i zainteresowanie. Wyszukałem Magnat Supreme 2002, nada się? Edytowano 12 stycznia 2021 przez Sialal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) I tu Cię mam odsłuch na You Tube, ale ok rozumiem od czegoś trzeba zacząć. Jeżeli chcesz dużo niskich tonów to w/w kolumny będą zdecydowanie lepsze od tych JAMO. Można kupić je za około 1500 PLN i do nich jakiś używany wzmacniacz. Zrób zdjęcie pokoju jak możesz ponieważ ustawienie sprzętu w rogu to nie jest zbyt dobre rozwiązanie? Edytowano 12 stycznia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 12 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) 12 minut temu, lysyrafal napisał: I tu Cię mam odsłuch na You Tube, ale ok rozumiem od czegoś trzeba zacząć. Jeżeli chcesz dużo niskich tonów to w/w kolumny będą zdecydowanie lepsze od tych JAMO. Można kupić je za około 1500 PLN i do nich jakiś używany wzmacniacz. Zrób zdjęcie pokoju jak możesz ponieważ ustawienie sprzętu w rogu to nie jest zbyt dobre rozwiązanie? Zmuszony jestem mieć sprzęt bardziej w rogu, bo innego miejsca nie ma. Jaki wzmacniacz się do nich nada do 800zł? Pasuje, aby był dosyć niski, max. 9,5cm, bo nie wejdzie mi na półkę Jedyne co znalazłem to RA-960BX. Edytowano 12 stycznia 2021 przez Sialal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) Jak odpowiadasz post po poście nie musisz cytować mojej wypowiedzi to tak na marginesie. Nie można wzmacniacza umieszczać w tak niskiej półce, ponieważ będzie się grzał a musi mieć dobrą wentylację. Podaj wymiary wysokość, głębokość i szerokość, a czy nie masz możliwości postawić go na szafce? Akurat w tych starszych sprzętach nie jestem zbyt obeznany, ale zawsze możesz wypożyczyć na odsłuch wzmacniacz tak jak wyżej pisałem. Edytowano 12 stycznia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 12 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Ogranicza mnie jedynie wysokość, bo półka ma 10cm wysokości, szerokość ponad 50 i głębokość 40. Półka to jedyna opcja, gdzie mogę postawić ten wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Niekoniecznie tylko wysokość ponieważ reszta wymiarów można by rzec jest na styk. Zrobisz oczywiście jak chcesz to Twoja decyzja bo może wzmacniacz grać i nic się nie będzie działo, a może się popsuć. Tam wyżej wspominałeś o wzmacniaczu Cambridge Audio Azur 350 i on jest trochę niższy od pozostałych opcji. https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-stereo-cambridge-audio-azur-350a-pilot-9785283034 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 12 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) Ten Azur 350a, chyba będzie za słaby coś mi się zdaje, do tych Supreme 2002. Edytowano 12 stycznia 2021 przez Sialal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 12 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) Chyba jednak będę musiał wziąć jakiegoś grubasa i po prostu wsadzić go do szafki za drzwiczki, tam jest dużo miejsca. Ktoś doradzi jakiś konkretny jeden model, maksymalnie dwa? Wykukałem na razie: Yamaha A-S201 Azur 640A Onkyo A-9511 PIONEER A-602R Edytowano 12 stycznia 2021 przez Sialal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Yamaha A-S201 nie obsługuje kolumn o impedancji 4 Ω tylko od 8 Ω i będzie się grzała oraz wyłączała przy głośniejszym graniu także odpada. Z w/w wzmacniaczy przynajmniej po opiniach i danych technicznych wybrałbym PIONEER A-602R http://archiwumalle.pl/wzmacniacz+pioneer+a+602r-9_5261087237.html Edytowano 13 stycznia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 13 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Ok, dziękuję ślicznie za doradzenie. Zamówiłem na razie 3 Azur 640A Onkyo A-9511 PIONEER A-602R Sprawdzę sobie je i dam znać, który najbardziej mi pasuje. Zastanawiam się w sumie jeszcze nad Yamaha A-S501, bo mam możliwość zakupu za 900zł. Sprawdzi się lepiej niż te wyżej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 (edytowany) To fajnie testuj wzmacniacze, ale pamiętaj aby robić to z kolumnami które będą u Ciebie już na stałe ponieważ taki test będzie najbardziej miarodajny. A-S501 dobry wzmacniacz i nowy, bo przy tych starszych może być potrzebny jakiś przegląd i jak masz możliwość go przetestowania to sprawdź jak gra a cena jest ok uważam. Edytowano 14 stycznia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sialal Napisano 16 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2021 Te trzy, które zamówiłem jak dla mnie grają bardzo podobnie. PIONEER A-602R niestety jest leciutko za duży i z niego rezygnuję. Zostawię chyba Azur 640A, ale nie wiem czy nie kupić całkiem nowego Pioneer A-40AE, niby wyjdzie dwa razy więcej, ale plus jest taki, że jest nowy i będę mógł go obsłużyć pilotem, w sensie włączyć i zmienić głośność. Czy Pioneer A-40AE będzie odpowiednim wyborem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Dnia 13.01.2021 o 19:04, Sialal napisał: Zastanawiam się w sumie jeszcze nad Yamaha A-S501, bo mam możliwość zakupu za 900zł. Sprawdzi się lepiej niż te wyżej? A co z tym wzmacniaczem bo on jest wydajniejszy od Pioneer A-40AE? Nie wiem czy te nowe wzmacniacze będą tak wydajne jak te starsze, ale faktem jest iż będzie wygodniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts