lukasz_pro Napisano 12 lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 lutego 2009 witam,dziś udałem sie do komisu i pan miał nie pozornie "nie agresywne" kolumienki na prawade były średnich rozmiarów i powiedziałem czy może je włączyć i zapytałem ile kosztują powiedział że 2 k za 2 sztuki (po miał pare ) pytałem o firme o on powiedział że dragon audio czy jakoś tak i że to chyba japońska firma ale jak je włączył to mnie zatkało wysokie były przecudowne i średnie też a bass...... kolumny miały niskotonowe po bokach na dole ok 25cm tz miały chyba więcej dla mnie są zajebiste !!! i pan jeszcze powiedział że ma za słaby wzmak do nich lekko mnie zatkało.czy ktoś zna tą firme ?? jeżeli się pomyliłem to mnie poprawcie PS : nie znam modelu pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 12 lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 lutego 2009 pierwszy raz slysze ta firmejeszcze kosztuje 2 k. to cos tu nie tak. i jeszcze te iskotonowe z boku ... kojarza mi sie z voice kraft za bardzo ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 12 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2009 hmm są srebrne i dość chude ale są zajebiste !!! bass jak z nie jednego suba z prawdziwego zdarzenia ;] uwierz to nie są gówniane kolumny ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 12 lutego 2009 Udostępnij Napisano 12 lutego 2009 http://www.dragonaudio.com/ tu masz wszystko o produktach i firmie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 12 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2009 dzięki wielkie , ale temat nie zamkięty oczywiście jak ktoś chce to niech sie wypowie na temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 12 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2009 (edytowany) LOL przejrzałem całą stronkę i tych kolumn nie znalazłem ;/ , moze ich chwilowo nie mają....... nie mam pojęcia ale wiem że są dość chude 3 drożne są srebrne i mają niskotonowe na dole po bokach ok 25-30cm średnicy może ktoś wie o co mi chodzi albo koleś się pomylił z firmą znalazłem ale tylko obrazek i to chyba te i jeszcze mają niskotonowe do srodka po bokach i bass-reflex od spodu edit posta : te kolumny to chyba jamo s 606 ale nie jestem pewien Edytowano 20 lutego 2009 przez RoRo Proszę korzystać z opcji „EDYTUJ” by uzupełnić swoją wypowiedź – zamiast dodawać kolejne posty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 Te z komisu za 2k zl to jamo za 1200zl:D? jak goladales nie widziales napisu jamo?@KazalskiNie ylko voice krafty maja niskotonowki z boku:P np Canton Karat, jest tez wiele firm stosujacych takie rozwiazanie ktore robia drogie ale malo popularne klocki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 13 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 kurde już nie wiem weim na 100% że wyglądem są jak te jamo ale niskotonówki mają 25 lub 30 cm i grają BARDZO mocno i BARDZO nisko może wy dajcie jakieś linki ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 13 lutego 2009 Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 idz do komisu i obejzyj je jeszcze raz:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 13 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2009 (edytowany) właśnie dziś chciałem iść jeszcze raz ,jak wrócę to powiem wam co to za kolumny ale raczej będe znał tylko firmę a nie model (wpisze firmę w google grafika i znajdę ) pełna nazwa : dragon audio "żelazny wojownik" pewnie było napisane iron warior ;p waga ok 40 kg - 42kg (nie mniej niż 40 kg ) mam nadzieje że ktoś sie wypowie Edit: http://www.dragon-audio.com/ to chyba nowość jest sami zobaczcie Edytowano 20 lutego 2009 przez RoRo Proszę korzystać z opcji „EDYTUJ” by uzupełnić swoją wypowiedź – zamiast dodawać kolejne posty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 20 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2009 wszyscy wiedzą tyle co ja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 20 lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 lutego 2009 lukasz pro - ponizej lista kolumn podlogowych Dragon Audio:http://www.dragonaudio.de/Home/index.php?s...d180c1.38736954Sä, nie "iron warrior, tylko "steel fighter": http://www.dragonaudio.de/Home/index.php?s...32c6e7.58986633Jesli chcesz, moge napisac maila do tej firmy i dowiedziec sie czegos konkretniejszego o tym modelu, napisz tylko, co dokladnie chcesz wiedziec.Dragon Audio76571 GaggenauLuisenstr. 41DeutschlandFon: 07225-790830Fax: 0721-151513522e-Mail: info@dragonaudio.de Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 20 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2009 artur77 spadłeś mi z nieba !!!! wielkie dzięki , możesz się dowiedzieć o dostępności w polsce i te parametry jak możesz to napisz po polsku (mam niemca w szkole ale nie zabardzo coś mi wychodzi ,nie ma takiego słownictwa w 2 gimnazjum ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 20 lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 lutego 2009 Dragon Audio, kolumny podlogowemoc maksymalna 2*350 Wmoc nominalna 2*180 Wwysokotonowy 25 mmsredniotonowy 2*13 cmbasowy 2*13 cm (widoczne sä 2 glosniki, chodzi raczej o srednio-niskotonowe, w sumie 2 po 13 cm)woofer (wg. mnie, rzeczywisty basowy) 25 cmzakres 20-22000 Hzimpedancja 4 - 8 Ohmefektywnosc 89,5 dBkolor srebrno-czarny (lakier fortepianowy)wymiary (wys., szer, glebokosc) 123cm * 18cm * 43cmwaga sztuki 28 kg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 21 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2009 dzięki ,jak ci odpiszą na maila to napisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 21 lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 lutego 2009 Dystrybucjä (jesli tak to mozna nazwac) Dragon audio w Polsce zajmuje sie Michal Jakubowski (mjakubowski007@gmail.com). Obudowy kolumn wykonane sä z plyty MDF, budowa to wlasny projekt i firmowe rozwiäzania techniczne Dragon Audio ( wiecej informacji nie otrzymalem). Zalecany wzmacniacz to Marantz od 2x 80W RMS.Nowa strona www firmy, to www.DragonAudio.euPozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 3 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2009 odświeżam temat , czy te kolumny grają dobrze na 2,5 x 4 m ? w komisie grały w miare dobrze a komis jest mniejszy od mojego pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 5 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2009 i jeszcze jedno czy ktoś z was ich używał/używa/słyszał ? i jaki byście polecili do niego wzmak ? tylko stereo (to mi wystarcza...... ) najlepiej h/k , albo yamaha (zależy mi na jak najlepszej jakości basu...... ) parametry kolumn podane kilka postów wyżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scorpio Napisano 21 marca 2009 Udostępnij Napisano 21 marca 2009 Znalazłem przypadkiem strone tego dystrybutora, wygląda na to ze jeszcze jest w budowie. http://www.allegronet.pl/DragonAudio/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 22 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2009 Cytat Znalazłem przypadkiem strone tego dystrybutora, wygląda na to ze jeszcze jest w budowie. http://www.allegronet.pl/DragonAudio/ to super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 16 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2009 stronka przestała działać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2009 kupiles te kolumny? Czy chcesz je kupic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 17 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2009 wątpię czy jakiekolwiek kolumny się nadają się do 10m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2009 Do 10m2 spokojnie kolumny można znaleźć, ale te raczej będą minimalnie zbyt duże Tutaj to sprawdziłyby się jakieś małe monitory, a nie duże podłogówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts