Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć!

Jak w tytule - chciałbym ustawić włączanie się amplitunera razem z komputerem gdy go włączę - jest taka możliwość ?

Mam yamahę HTR 4072 i połączone mam to z komputerem za pomocą hdmi i spdif, bluetooth też wykrywa yamahę..

macie jakieś pomysły ?

Napisano (edytowany)

..dobra z pomocą kolegi z innego forum (bl4ck) udało mi się zrobić co chciałem, ampek włącza się i wyłącza wraz z komputerem:)

Opis pod Yamahę !!:

...w notatniku tworzymy reguły które mają być spełnione podczas uruchamiania:

Cytat

....gdzie xxx.xxx.xxx.xxx to adres w sieci naszego amplitunera, zobaczymy go w Urządzenia i drukarki->yamaha, klikamy prawym i na właściwości->upnp i na samym dole jest adres

...druga linika reguły ustawia źródło po starcie amplitunera czyli te z komputera - w moim przypadku audio1 :)

zapisujemy to jako dowolnanazwa.bat (rozszerzenie .bat)

...uruchamiamy gpedit.msc i tak jak na zdjęciu "1" przechodzimy do logowania - Dodaj... i wskazujemy plik dowolnanazwa.bat i 2x OK.

...teraz tworzymy plik na wyłączanie amplitunera podobnie jak ten poprzedni:

...w notatniku wklejamy frazę:

Cytat

..i zapisujemy dowolnanazwa1.bat (rozszerzenie .bat)

...uruchamiamy gpedit.msc i tak jak na zdjęciu "1" przechodzimy do wylogowania ! - Dodaj... i wskazujemy plik dowolnanazwa1.bat i 2x OK.

..by wszystko działało amplituner powinen być widoczny w sieci ! musicie uwzględnić swoje adresy ip urządzenia i nazwy żródeł :)

Zdjęcie "1"

1.png

...a tutaj masa innych komend :)

Edytowano przez Mymlokk