Maciek Soehrich Napisano 12 lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 lutego 2021 Cześć, Bardzo Was proszę o poradę w kwestii kina domowego. Obecnie posiadam taki zestaw, który kupiłem wraz z mieszkaniem: Ampituner: Harman Kardon AVR 132 Przednie kolumny: CANTON 609 DC Subwoofer: KODA (nie działa, bo nie umiem go podpiąć do ampitunera…) Tylne głośniki: JBL Northridge E30 Głośnik centralny: brak Pomieszczenie ma 20m2 i jest w kształcie prostokąta. Orientacyjny kształt i rozmieszczenie poniżej: Zestaw jest używany głownie do oglądania Netflixa, HBO, TV oraz do grania na konsoli. Muzykę słuchamy w mniejszej ilości. Bardzo proszę o poradę w poniższych kwestiach: 1. Doradźcie proszę jaki zakupić głośnik centralny 2. Chciałbym wymienić tylne głośniki na jakieś mniejsze. Obecne JBLe są o wiele za duże jak dla mnie. Czy możecie polecić inne, mniejsze głośniki ? 3. Chciałbym również wymienić amplituner na taki, który będzie miał możliwość połączenia się z telefonem bezprzewodowo. Czy mogę prosić o jakieś sugestie ? Wszelka pomoc i sugestie mile widziane Pozdrawiam, Maciek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Soehrich Napisano 17 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Jesli jakies dodatkowe informacje sa potrzebne to dajcie znac bo jestem kompletnie zielony w temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 lutego 2021 Jaki kolego masz budżet ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Soehrich Napisano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Myślałem, żeby sprzedać JBLe i dołożyć trochę i na wymianę głośników tylnich przeznaczyć około 800-1000 zł. Jeśli chodzi o głośnik centralny to myślę, że okolo 200-300 zł. Odnośnie amplitunera to jak przeglądałem to poniżej 2 tys chyba nie mam co szukać. Możliwe, że amplituner będzie musiał poczekać na swoją kolej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Soehrich Napisano 5 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2021 I co, jak myslicie ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 5 marca 2021 Udostępnij Napisano 5 marca 2021 Myslimy ze nie bardzo mozna cokolwiek doradzic do tej zbieranki i z takim budzetem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Soehrich Napisano 6 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2021 Okej, to na jaki wydatek powinienem sie przygotować ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 6 marca 2021 Udostępnij Napisano 6 marca 2021 Mysle ze na amplituner co najmniej 3000 zl, przednie kolumny pewnie ok. 1000 zl za sztuke minimum. Zawsze mozesz na raty.. Moze Yamaha 4A (jak bedzie dostepna) do tego budzetowo Heco Aurora 300 (badz 700 na fronty) 4 razy takie same monitory + central i sub. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts