Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Zgadza się, potwierdzam. Przy włączonej Atessie, z dźwiękiem całkowicie wyciszonym lewy kanał delikatnie szumi, prawy buczy. Żeby to usłyszeć trzeba przyłożyć głowę do głośnika.

Jest to znany problem związany z konstrukcją wzmacniacza, niektórym przeszkadza i zwracają a niektórzy mogą z tym żyć. Mi specjalnie nie przeszkadza :P

Edytowano przez apodemus
Napisano (edytowany)
Dnia 20.11.2022 o 06:03, Robert Wojdyło napisał:

Witam. Czy nadal jest Pan z denonem 1600ne, czy może  coś już zostało wybrane? . Posiadam Ma silver 500 6g, które obecnie grają tylko na Denonie pma 720ae.,do niego podpięty jest po analogu  Panasonic dmp-bdt500. Ogólnie gra to całkiem fajnie,czysto, ciepło,krystalicznie i przestrzennie, jednak   bas w niektórych utworach mógłby być czasem bardziej zwarty, twardy . Trochę brakuję też decybeli w przy bardzo niskim  basie w przedziale 40-30hz  Obecnie jestem na etapie wyboru pieca  pomiędzy Denonem 1600ne a Roksana Atessa. Wyczytałem, że w Roksanie Atessa występują dość słyszalne szumu nawet przy całkowitym wyciszeniu.Czy ktoś może to potwierdzić, i czy ten szum jest aż tak slyszalny?Skłaniam się bardziej w kierunku Denona ze względu na ponoć dobry DAC, dac usb, itp. Słucham wszystkich gatunków muzyki , jednak częściej rock, metal.hip hop. Może ktoś z kolegów coś  doradzi? Pozdrawiam 

Zdecydowanie Denon pma 1600 będziesz mieć bass twardy i zwarty do  tego dynamika i kontrola. 

Miałem nowego Roksana K3 tak samo były szumy.

Pozdr

Edytowano przez Ars_Poland
Napisano (edytowany)
23 godziny temu, apodemus napisał:

Zgadza się, potwierdzam. Przy włączonej Atessie, z dźwiękiem całkowicie wyciszonym lewy kanał delikatnie szumi, prawy buczy. Żeby to usłyszeć trzeba przyłożyć głowę do głośnika.

Jest to znany problem związany z konstrukcją wzmacniacza, niektórym przeszkadza i zwracają a niektórzy mogą z tym żyć. Mi specjalnie nie przeszkadza :P

Wypożyczę go i sprawdzę.

14 godzin temu, Q21 napisał:

Zarówno jeden jak i drugi model .

wiedzieliście o tym?

To bardzo słyszalne czy przy przyłożeniu ucha do głośnika dopiero?

Piotr

Edytowano przez Piotr Sonido
Napisano

Denon z drugiej ręki już melduje się w domu i... jest szok, szok, tego właśnie brakowało. MO silver 500 z Denon, jak dla mnie wymiata. jest masakra. Piękny sprężysty, zwarty bas,przestrzeń wypełniająca cały pokój i krystaliczna i szczegółowa góra. Oczywiście w Direct. Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Pozdrawiam 

Napisano
14 godzin temu, Robert Wojdyło napisał:

Denon z drugiej ręki już melduje się w domu i... jest szok, szok, tego właśnie brakowało. MO silver 500 z Denon, jak dla mnie wymiata. jest masakra. Piękny sprężysty, zwarty bas,przestrzeń wypełniająca cały pokój i krystaliczna i szczegółowa góra. Oczywiście w Direct. Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Pozdrawiam 

Wiele testowałem wzmacniaczy z MA Silver 500( Arcam, Vincent, Yaqin, Roksan).  Najlepiej dla mnie zgrał się Denon z MA 😉 to bardzo dobre połączenie. 

Pzdr.