Piotr Sonido Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Powiem Ci szczerze że ja się z tym nie spotkałem a słuchałem go w salonie, prywatnie w dwóch domach i nie ma o tym śladu na naszych Polskich forach. Temat ciekawy. Może z prądem mają problemy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Wojdyło Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Być może. Jednak przed zakupem Roksana Atessy muszę się upewnić. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 A to tak koniecznie. Daj znać. Też chetnie się ewentualnie dowiem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 (edytowany) Zgadza się, potwierdzam. Przy włączonej Atessie, z dźwiękiem całkowicie wyciszonym lewy kanał delikatnie szumi, prawy buczy. Żeby to usłyszeć trzeba przyłożyć głowę do głośnika. Jest to znany problem związany z konstrukcją wzmacniacza, niektórym przeszkadza i zwracają a niektórzy mogą z tym żyć. Mi specjalnie nie przeszkadza Edytowano 23 listopada 2022 przez apodemus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Wojdyło Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 Ok. Dzięki Problem dotyczy dwóch modeli? (integra i streaming) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 Zarówno jeden jak i drugi model . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Wojdyło Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 Ok. Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 23 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 (edytowany) Dnia 20.11.2022 o 06:03, Robert Wojdyło napisał: Witam. Czy nadal jest Pan z denonem 1600ne, czy może coś już zostało wybrane? . Posiadam Ma silver 500 6g, które obecnie grają tylko na Denonie pma 720ae.,do niego podpięty jest po analogu Panasonic dmp-bdt500. Ogólnie gra to całkiem fajnie,czysto, ciepło,krystalicznie i przestrzennie, jednak bas w niektórych utworach mógłby być czasem bardziej zwarty, twardy . Trochę brakuję też decybeli w przy bardzo niskim basie w przedziale 40-30hz Obecnie jestem na etapie wyboru pieca pomiędzy Denonem 1600ne a Roksana Atessa. Wyczytałem, że w Roksanie Atessa występują dość słyszalne szumu nawet przy całkowitym wyciszeniu.Czy ktoś może to potwierdzić, i czy ten szum jest aż tak slyszalny?Skłaniam się bardziej w kierunku Denona ze względu na ponoć dobry DAC, dac usb, itp. Słucham wszystkich gatunków muzyki , jednak częściej rock, metal.hip hop. Może ktoś z kolegów coś doradzi? Pozdrawiam Zdecydowanie Denon pma 1600 będziesz mieć bass twardy i zwarty do tego dynamika i kontrola. Miałem nowego Roksana K3 tak samo były szumy. Pozdr Edytowano 23 listopada 2022 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 (edytowany) 23 godziny temu, apodemus napisał: Zgadza się, potwierdzam. Przy włączonej Atessie, z dźwiękiem całkowicie wyciszonym lewy kanał delikatnie szumi, prawy buczy. Żeby to usłyszeć trzeba przyłożyć głowę do głośnika. Jest to znany problem związany z konstrukcją wzmacniacza, niektórym przeszkadza i zwracają a niektórzy mogą z tym żyć. Mi specjalnie nie przeszkadza Wypożyczę go i sprawdzę. 14 godzin temu, Q21 napisał: Zarówno jeden jak i drugi model . wiedzieliście o tym? To bardzo słyszalne czy przy przyłożeniu ucha do głośnika dopiero? Piotr Edytowano 24 listopada 2022 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Wojdyło Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 Wobec tego szukam denona pma1600 z drugiej ręki. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Wojdyło Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 Denon z drugiej ręki już melduje się w domu i... jest szok, szok, tego właśnie brakowało. MO silver 500 z Denon, jak dla mnie wymiata. jest masakra. Piękny sprężysty, zwarty bas,przestrzeń wypełniająca cały pokój i krystaliczna i szczegółowa góra. Oczywiście w Direct. Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 26 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2022 14 godzin temu, Robert Wojdyło napisał: Denon z drugiej ręki już melduje się w domu i... jest szok, szok, tego właśnie brakowało. MO silver 500 z Denon, jak dla mnie wymiata. jest masakra. Piękny sprężysty, zwarty bas,przestrzeń wypełniająca cały pokój i krystaliczna i szczegółowa góra. Oczywiście w Direct. Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Pozdrawiam Wiele testowałem wzmacniaczy z MA Silver 500( Arcam, Vincent, Yaqin, Roksan). Najlepiej dla mnie zgrał się Denon z MA 😉 to bardzo dobre połączenie. Pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts