Marcin Molitor Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Witam wszystkich. Jako, że jestem zmuszony wymienić kable głośnikowe, potrzebuję o 1m dłuższe na każdą stronę, to zastanawiam się, które wybrać. Teraz mam Oehlbach Crystal Wire 2,5mm2 2x2,5m, a potrzebuję 2x3,5m. Ten sam kabel który mam teraz, tylko o długości 2x5m można kupić w eurortvagd za 130 zł i raczej tych 130-150 zł nie chcę przekraczać. Co moglibyście polecić w tej cenie i długości minimum 7m? Nie potrzebuję końcówek, tylko sam kabel. Zależy mi też żeby promień zagięcia był możliwie jak najmniejszy, chcę poprowadzić kabel w standach, a wyjście jest na górnym blacie i kabel musi zmieścić się między blatem a kolumną. Do spięcia mam Yamahę 602 z Elacami Debut Reference. Tak to wygląda teraz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 https://allegro.pl/oferta/polski-kabel-przewod-glosnikowy-miedz-cu-2x1-5mm-6734381834 lub https://allegro.pl/oferta/polski-kabel-przewod-glosnikowy-miedz-cu-2x2-5mm-8512393421 jeśli chcesz szastać kasą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 (edytowany) @TomekN zapewne za tanie zaproponowałeś 😉 budżet to 150 zł. Edytowano 27 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molitor Napisano 27 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Widzę, że humor Wam dopisuje. W innych postach wiadomości, że jedne kable odcinają dół, inne go podbijają, itp. itd., a tu heheszki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 (edytowany) A ty wierzysz że kable mają wpływ na dźwięk? Po za tym że dzięki nim kolumna go wydobędzie z siebie. Edytowano 27 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molitor Napisano 27 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Wpływ mają na pewno, jakieś cienkie byle jakie kable na pewno wprowadzą jakieś szumy czy zakłócenia, dlatego pytam co warto kupić, choćby dlatego, żeby nie kupić przewodów twardych jakby w środku był jakiś stalowy pręt, albo w tak kiepskiej izolacji, że byle przytrzaśnięcie meblami skończy się zwarciem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 26 minut temu, Marcin Molitor napisał: Widzę, że humor Wam dopisuje. W innych postach wiadomości, że jedne kable odcinają dół, inne go podbijają, itp. itd., a tu heheszki A na innych stronach wiadomości, że lewoskrętna witamina C leczy raka. Chcesz się założyć o wartość tego Twojego kabla, że nie usłyszysz różnicy pomiędzy nim, a tym co ja zaproponowałem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 19 minut temu, Marcin Molitor napisał: żeby nie kupić przewodów twardych jakby w środku był jakiś stalowy pręt, albo w tak kiepskiej izolacji, że byle przytrzaśnięcie meblami skończy się zwarciem To może poszukaj coś z kabli instalacyjnych do systemów Audio. Mają na pewno lepszą izolację jak zwykłe kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts