Damian Baran Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 Hejka, Drogą zakupu wszedłem w posiadanie subwoofera Jamo S810, Działa to wraz z innymi głośnikami Jamo S 807, a steruje tym Denon AVR-X2700H. Gra fajnie, ale zastanawiam się jakie macie ustawienia w swoich subwooferach. Rozumiem że jest to kwestia bardzo indywidualna i każdy pewnie będzie miał inne ustawy, ale interesują mnie następujące parametry: 1 - Jaki macie ustawiony crossover na AVR? U mnie w dostępnym zakresie 80Hz - 250Hz mam ustawione na 150Hz. 2 - Jak macie ustawiony crossover na samym subwooferze? U mnie jest do końca w prawo na LFE czyli chyba cały zakres (obcięty jedynie przez AVR)? Ktoś mógłby to potwierdzić? Kolejna sprawa jak macie ustawione załączone odcięcia głośników? P.S. Chyba przesadziłem z tym wooferem bo ustawiony jest na 50% mocy z -2.5dB na AVR, a basiory dają makabrycznie Pozdrawiam, Damian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 10 marca 2021 Udostępnij Napisano 10 marca 2021 (edytowany) Fronty i central 80Hz, Surroundy 90Hz, Tylne surroundy 100Hz, Przednie i tyle Dolby 150Hz. LPF for LFE 120Hz. W subwooferze LPF wyłączony. Edytowano 10 marca 2021 przez TomekN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Baran Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Dnia 10.03.2021 o 15:20, TomekN napisał: W subwooferze LPF wyłączony. Nie bardzo wiem jak to rozumieć. Czy to oznacza że woofer jest ustawiony na jakąś konkretną częstotliwość? U mnie jest takie pokrętło: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Nie wiem co pisze instrukcja tego subwoofera (zajrzyj), ale obstawiam że jak jest w pozycji LFE to LPF (Low Pass Filter) jest wyłączony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts