Puszek S Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 (edytowany) Dzień dobry. Mieszkałem w bloku na mieszkanku i miałem soundbara+sub (https://www.lg.com/pl/audio/lg-NB4540) podpiętego pod tv i było ok. Przeprowadziłem się na domek, mam dość duży salon otwarty ma kuchnię w sumie około 40 m2 i ten mój soundbar się całkiem zgubił. Do oglądania tv może być ale jak chcę posłuchać muzyki, a zwłaszcza trochę głośniej przy jakiejś imprezie czy po prostu jak sobie sprzątam to to w ogóle nie gra.. coś tam sobie brzęczy w kącie. Podszedłem ambitnie do tematu i zacząłem czytać i szukać sprzętu stereo. wzmacniacze, amplitunery, kable, chromecasty, kolumny takie i owakie. Po przeczytaniu tego tematu na tym forum https://forum.audio.com.pl/topic/70645-pro%C5%9Bba-o-pomoc-35m2-tanio-a-dobrze/ doszedłem do wniosku że kompletowanie takiego sprzętu, odsłuchy, zamawianie i odsyłanie ton sprzętu żeby zobaczyć jak to gra to nie dla mnie, a to z jednego prostego powodu: Ja nie jestem audiofilem. Nie szukam perfekcji dźwięku, harmonii między tonami średnimi, a wysokimi. Gdybym nawet znalazł i zagrałaby mi w domu najczystsza muzyka na świecie z idealnego sprzętu dobranego do akustyki mojego pomieszczenia to ja bym się nie zorientował. W sumie z racji pracy wśród głośnych maszyn możliwe że ja to trochę przygłuchy jestem.. Przez myśl przeszła mi kolumna aktywna taka estradowa ale to chyba będzie przegięcie i oglądanie filmu z dźwiękiem z takiego głośnika będzie prawdopodobnie po prostu nie przyjemne nie? Poza tym teraz mam laptop podpięty praktycznie na stałe pod tv, a sounbar podpięty pod tv optykiem i to bardzo wygodne rozwiązanie, z takim estradowym będzie pewnie gorzej. Myślałem jeszcze nad czymś takim https://www.krugermatz.com/km0532 kolumna aktywna do domu ale nie wiem czy to w sumie nie będzie grało tak jak mój soundbar z subwooferem, a wydać prawie 3 tyś. żeby nie było różnicy to bez sensu.. Ostatecznie od dłuższego czasu czytam i szukam, a w efekcie i tak nic nie wiem.. tak trafiłem tu licząc na jakąś sugestie. Chciałbym żeby cena sprzętu nie przekroczyła 3 tyś, a jak nie przekroczy 2 tyś to i żona będzie zadowolona;) Pozdrawiam. Edytowano 14 marca 2021 przez Puszek S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Witaj, Dobrym kompromisem w Twojej sytuacji, może być zastosowanie głośników aktywnych, z własnymi wzmacniaczami. Mając na pokładzie HDMI, będziesz mógł podłączyć np. TV, mając funkcje sieciowe, możesz korzystać z zasobów Spotify czy Tidal. W dodatku, gdyby zabrakło Ci basu, możesz dołączyć subwoofer. To wszystko, może Ci dać ten estetyczny projekt Audio Pro A 36 https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a36.html Żona powinna być raczej zadowolona Zapraszamy Cię na prezentację, przekonasz się co potrafią tak nie duże kolumny podłogowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruh momenter Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 O tak, polecam również Audio Pro A 36, sam posiadam i zdecydowanie mogę polecić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 28 minut temu, bruh momenter napisał: O tak, polecam również Audio Pro A 36 W ilu metrach grają te kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruh momenter Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Dnia 22.04.2021 o 14:37, RLC napisał: W ilu metrach grają te kolumny? Nie wiem dokładnie co masz na myśli, jestem nie za dobry w tych tematach, ale mój salon ma w przyblizeniu 3.7 metra wysokości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Szerokość i długość ścian wystarczy pomnożyć i wyjdą metry kwadratowe 😉 3.7 wysoki o panie 😯 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 25 minut temu, RLC napisał: Szerokość i długość ścian wystarczy pomnożyć i wyjdą metry kwadratowe 😉 3.7 wysoki o panie 😯 Do tego pomnożyć wysokość i wyjdą metry sześcienne, zwane potocznie kubikami. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 A w kubikach liczy się drzewo w lesie po wycince 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 16 minut temu, RLC napisał: A w kubikach liczy się drzewo w lesie po wycince 😉 Napisałem zwane potocznie a w leśnictwie ten termin jest stosowany oficjalnie do objętości drewna 😉....ale chyba piszemy nie na temat 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Wracając do tematu w 40m² Audio Pro A 36 zagrają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 "Jakoś" to pewnie zagrają. Udało Ci się coś już poskładać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts