Ravfr Ravfr Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Dzień dobry, proszę o pomoc. Chciałbym kupić budżetowy odtwarzacz sieciowy w cenie ok 2500 zł, przed odsłuchem wstępnie padło na Bluesounda Node 2i. Jako, że mam stareńkiego ale wciąż jarego NADa 3240PE i bardzo go lubię, na tą chwilę skłaniałbym się ku zakupowi samego streamera traktując go jako zaczyn do pójścia w nowe, cyfrowe. Jako, że na moje nieszczęście w Nodzie i PowerNodzie dłubali panowie z NADa, zastanawiam się też nad zakupem PowerNoda 2i. I tu pojawia się pytanie pierwsze - wiem, że Node wymaga zasilacza liniowego, żeby lepiej brzmieć, czy PowerNode też ? Drugie pytanie, zadawane nie ukrywam z lekką nieśmiałością bo nie sądzę, żeby ktoś próbował takiego mezaliansu, czy NAD 3240 plus Node 2i czy PowerNode2 ? Trzecie - coś w podobnych pieniądzach? Używane też, aczkolwiek wolałbym nówkę. Obecne głośniki to też low budget czyli monitorki Pylona Opale, muzyka przede wszystkim z Tidal Hi-Fi obecnie przez BT z telefonu, czasami z kompa po kablu analogowym z zewnętrznej kart Sounblaster Omni. Muzyka głównie klasyczny łomot - Metallica, Slayer ale, i Pink Floyd czy Bonamassa zdarzają się , pomieszczenie - pokój 18m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 marca 2021 Udostępnij Napisano 21 marca 2021 Cześć, Miałem kilka lat temu NADA 3240PE i również byłem z niego bardzo zadowolony. Jest to muzykalne brzmienie z mocniejszym dołem. Warto tylko wyłączyć soft clipping. Nie mamy w ofercie Node2i ale zdarzają się klienci, którzy przychodzą do nas na odsłuch z tym streamerem. Obawiam się, że finalny efekt może być trochę mdły ale warto byłoby samemu posłuchać i ocenić. Jeśli chciałbyś postawić na lepszą dynamikę oraz precyzję to polecam koniecznie posłuchać Audiolab 6000n lub Marantz NA6006. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravfr Ravfr Napisano 30 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2021 Dziękuję za odpowiedź , niemniej wybrałem Bluesounda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts