Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam mam na stanie głośniki 5.1 Jamo. Jamo 18 centrala( widziałem go na allegro w cenie ok 100zł),Jamo 28 x 2, Jamo 38 x 2 oraz subwoofer Jamo SW303E. Jako, że planuje zmienić ten sprzęt na stereo to chciałbym się dowiedzieć ile może być on warty. Głośniki dostałem praktycznie w prezencie wiec nie mam żadnego porównania. Szukałem na allegro i na innych stronach ale raczej nie mogłem znaleźć za dużo informacji. Proszę o pomoc w wycenie
Napisano (edytowany)
Zrobiłem tak i udało mi się jedynie znaleźc orientacyjna cene subwoofera, ktora oscyluje w granicach 300 zł. Została jeszcze kwestia Jamo 28 i 38 czyli przody i tyły. Prosze o pomoc, jeżeli ktoś miał z nimi doczynienia Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować...
Napisano
Skoro podobnej klasy (zamiast pary "38" i "28" były dwie pary "28", a zamiast 303 był SW1008 ) nowy komplet w 2001 roku kosztował około 2 tysięcy, to teraz może to być warte między 30 a 50% tej ceny.

Spójrz na podobnej klasy komplet 5.1 firmy JBL 178 - nowy kosztuje około 1100zł.

Poza tym nowe komplety 5.0 (czyli bez suba) oparte na podłogówkach z przodu i podstawkowych z tyłu Jamo S406 czy 416 kosztują 700-800zł, a z subem 1100-1200zł...

Ale tak naprawdę to warte jest tyle, ile ktoś za to da. icon_rolleyes.gif

Pozdrawiam